Porig égett (képgalériával)2021. április 22. (csütörtök) 19:00 - Híreknews/10247_0_300.jpgPorig égett egy lakás Farkaslyukban. „Semmink nem maradt” - ezekkel a szavakkal fogadta ma stábunkat a házban három gyermekét egyedül nevelő édesapa. A tűzoltók hamar megfékezték a lángokat, nem sérült meg senki. Azonban egy élet munkája veszett kárba. A helyi önkormányzat azonnal támogatást biztosított a családnak, ám egyéb segítségre is szükség van.

Tegnap délben szinte porig égett egy ház Farkaslyukban. Egy családapa lakik az ingatlanban, három gyermekével. Egyik fia 11, a másik 13, lánya pedig már 16 éves. Sándor Egerben vállalt munkát, hogy biztosítsa megélhetésüket. Azt mondja, semmijük nem maradt. Szerinte a kályhából kipattant szikra okozhatta a tüzet.

„Hét éve lakunk itt a három gyermekemmel. Magamban nevelem őket már nyolc éve. Én elmentem dolgozni, de a gyerekeknek be kellett gyújtanom, mert reggel még hideg van. Egy szikra kipattanhatott. Az volt a szerencse, hogy a gyerekek nem voltak itthon. A szomszéd látta meg, hogy ég. Akkor nekem is telefonáltak, úgy jöttem haza” - nyilatkozta Szemán Sándor.

Gyermekei pont az iskolában, boltban voltak, amikor az eset történt, így emberi élet nem forgott veszélyben. Az Ózdi Tűzoltó-parancsnokság munkatársai két autóval, tíz fővel vonultak a helyszínre. Három vízsugárral kezdték meg az oltást, viszonylag hamar megfékezték a lángokat. Gázpalackot nem találtak az ingatlanban, így legalább attól nem kellett tartani, hogy az felrobbanhat. Azonban biztosítással sem rendelkeznek. Az édesapa elkeseredettségében a közösségi oldalra posztolta az esetet, valamint a helyi önkormányzattól kért segítséget.
 
„A családot el tudtuk helyezni bent a táborban. A lakhatásuk addig meg van oldva, míg a gondnokság emberei dolgoznak. Elkezdték a lakás felújítását. Mindenük elégett, bútor, ruházat, személyes tárgyak, hűtő, ami csak létezik egy lakásban. Itt a legkisebb is számít, ahogyan szokták mondani. Bármilyen jellegű felajánlást elfogadunk” - hangsúlyozta Pintér Zsolt, Farkaslyuk polgármestere.  

A polgármester elmondta, hogy minden támogatást biztosítanak a családnak, hogy minél hamarabb vissza tudjanak költözni, ám nagy feladattal állnak szemben. Segélyszervezeteket is felkerestek az ügyben. Minden támogatást szívesen vesznek, legyen az ruhanemű, bútor, élelmiszer vagy akár építőanyag. A segíteni szándékozók a 06-20/959-1714-es telefonszámot hívhatják.


0247_0_t 0247_1_t 0247_2_t 0247_3_t
0247_4_t 0247_5_t 0247_6_t 0247_7_t
0247_8_t 0247_9_t 0247_10_t
Vissza