Szebb környezetben (képgalériával)2021. április 21. (szerda) 19:00 - Városnews/10245_0_300.jpgAz utolsó simításokkal is végeztek az önkéntesek a Városi Stadion tekecsarnokában. Korábban már beszámoltunk róla, hogy múlt héten elkezdték a helyiség falainak dekorálását. Az ötlet az ide járó sportoló gyermekek szüleitől származik, akik ezzel is szerették volna szebbé, komfortosabbá tenni a pályát. A kezdeményezéshez többen csatlakoztak, egy helyi vállalkozás pedig alapanyaggal segítette a megvalósulást.

A motívumok már a múlt hét folyamán felkerültek a Városi Stadion tekecsarnokának falaira. A munkálatokban több önkéntes is részt vett. Az ötlet megvalósításában segédkezők ma is tevékenykedtek, hiszen terveik között további jelölések, feliratok felfestése szerepelt. A helyiség dekorálását szülői kezdeményezés előzte meg. 

„Én a sajónémeti óvodában dolgozom óvodapedagógusként, ahol a tavalyi évben lefestettem az óvoda egy falát. Ezt egy szülő látta, akinek ide jár tekézni a gyereke. Ő kért fel erre a munkára, hogy a tekepályára figurákat, motívumokat fessünk, amelyekkel feldobnánk egy kicsit a pálya hangulatát” - mondta Nullász Katalin, az Ózdi Lokálpatrióta Kör tagja.

A tekesportot szimbolizáló motívumok közötti falrészeket a hétvégén színesre festették. Az önkéntesek pedig ma délután tovább folytatták a munkát. Ennek köszönhetően az eredményjelző falára számjelölések, fölé pedig egy Ózd felirat került. Persze a széksorok mögötti rész sem maradt ki. Ide geometriai ábrákat festettek. 

„Egy város erősségét az is mutatja, hogy milyen civil szervezetek működnek az adott településen. Éppen ezért nagy öröm az számomra, hogy az Ózdi Lokálpatrióta Kör folyamatosan ilyen, és ehhez hasonló kezdeményezéseket indít el a városban. Úgyhogy örömmel csatlakoztam a felhívásukhoz, hogy a tekepályát egy kicsit szépítsük meg. Ezt történik itt meg a mai napon” - nyilatkozta dr. Csuzda Gábor, önkormányzati képviselő.

A közösség tagjai jól haladtak ma a munkával. Így az ide járó sportolókat legközelebb már egy szebb és komfortosabb helyiség fogadja majd. A tekések további célja, hogy új sötétítő függönyöket szerezzenek be. Ezen kívül szeretnének új székeket vásárolni. Néhány napja egy pályázatot is megnyertek, amelynek köszönhetően hat darab ifjúsági tekegolyóval lettek gazdagabbak.


0245_0_t 0245_1_t 0245_2_t 0245_3_t
0245_4_t 0245_5_t 0245_6_t 0245_7_t
0245_8_t 0245_9_t
Vissza