Új rendszer2021. április 21. (szerda) 19:00 - Híreknews/10243_0_300.jpgPróba jelleggel elindult az új időpontfoglaló rendszer. Ma hetvenezer ember kap SMS-t, olyanok, akik a négy orvosi egyetemi város környékén laknak. Amennyiben a rendszer pozitív tapasztalatokat mutat, hamarosan országosan is elérhető lesz. Kiderült, hogy az idősek 90 százalékát már beoltották, az oltakozási kedv a fiatalabb korosztályban is egyre inkább növekszik.

Az Operatív Törzs mai tájékoztatóját György István, az Országos Oltási Munkacsoport vezetője kezdte meg. Elmondta, hogy már az idősek 90 százalékát beoltották, és hogy vannak olyan kistelepülések, ahol már minden regisztrált megkapta a vakcinát. Kiderült, hogy a héten több mint egymillió oltóanyag is érkezik. Szó esett az új, próba jellegű időpontfoglaló rendszerről is. Ennek során hetvenezer ember, akik a négy orvosi egyetemi városban, Pécsen, Debrecenben, Szegeden, Budapesten vagy környékén laknak, ma SMS-t kapnak, amelyen keresztül jelentkezhetnek az oltásra. Az időpontfoglaló rendszerbe első körben csak azok tudnak belépni, akik regisztráltak, és értesítést kaptak.

„Az SMS tartalmazza azt a honlapcímet, amely az online időpontfoglaló rendszer elérhető, de hangsúlyozni szeretném: egyelőre csak azoknak, akiket most SMS-ben arról értesítettünk, hogy az online időpontfoglalásra van lehetőségük. Ha a próbaüzemben megkezdett időpontfoglalás tapasztalatai pozitívak lesznek, akkor minden kórház oltópontjára időpontfoglaló felületet fogunk nyitni” - nyilatkozta György István, az Országos Oltási Munkacsoport vezetője.

Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos a sajtótájékoztatón elmondta, hogy mára a járvány harmadik hulláma is a tetőpontjára ért, de a brit mutáns miatt csupán elhúzódó csökkenést fogunk tapasztalni. Ezek a megbetegedettek ugyanis hosszabb kórházi ellátásra szorulnak. Közölte, hogy az oltakozási kedv szerencsére a fiatalabb korosztályban is egyre inkább növekszik.

„Nő a regisztráltak száma. Látjuk azt, hogy a fiatalok is regisztrálnak, egy kicsit megcsillant a lehetősége annak, hogy megszabaduljunk végre ebből a jelenlegi pandémiás helyzetünkből” - mondta dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

Ma reggelre 2527 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. Elhunyt 207, többségében idős, krónikus beteg. 8097 főt ápolnak kórházban, közülük 925-en vannak lélegeztetőgépen. A beoltottak száma több mint 3,3 millió fő, közülük több mint 1,4 millióan már a második oltását is megkapták.

Kép forrása: internet.

Vissza