Tenni a környezetért (képgalériával)2021. április 21. (szerda) 19:00 - Városnews/10242_0_300.jpgTíz hulladéktárolót helyeztek ki Sajóvárkonyon az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat dolgozói. A fából készült szemeteseket saját maguk gyártották egy közfoglalkoztatási program keretében, összesen tizenöt darabot. A terület képviselője azt mondja, hogy így próbálják felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára.

Január közepén az utolsó simításokat végezték a dolgozók a fenyőfából készült hulladéktároló edényeken az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat udvarán. Ma pedig már sorra kerültek le az szemetesek a platóról. Az egyik a sajóvárkonyi templommal szemközti területen foglalta el végleges helyét.

„Pontosan 15 darabot gyártottunk az előző közfoglalkoztatási programban, a József Attila úti parkunkban helyeztünk ki öt darabot, további tízet pedig itt a nyolcas választókörzetben fogunk kihelyezni. Ez azért fontos, mert itt nagy probléma van az illegális szeméttel, ezzel is próbáljuk felhívni a figyelmet, hogy ne dobálják el a szemetet, és abban bízunk, hogy a szeméttárolóba fogják ezután dobálni. Reméljük, hogy a szülők is felhívják a gyerekek figyelmét arra, hogy a szemétnek a szeméttárolóban a helye” - mondta Váradi József, az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A dolgozók mintegy 30 centiméteres kis árkokat ástak, ebbe helyezték a tároló lábát, hogy az lehetőleg biztosan álljon. Az edények a praktikusság jegyében dönthetőek is, így könnyebb lesz kiüríteni azokat.

Az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat dolgozói ma tíz ilyen fából készült szemetest helyeztek ki a város több pontjára. A kukákat az Ózdi Városüzemeltető Intézményhez tartozó köztisztasági munkacsoportjának dolgozói fogják naponta üríteni és karbantartani.

Az Újtelepen egyébként továbbra is folyamatos a mederelemek gyártása, de az egyik berendezésük elromlott, ezért gondolták úgy, hogy amíg sikerül kijavítani a hibát, addig is hasznosan töltik az időt. Ma az időjárás is kedvezett a szemetesek kihelyezésének. A tárolókból jutott a Mekcsey István út elejére, a Dobó István és Dózsa György útra, valamint Kistó területére is kitettek néhányat. A későbbi tervek között szerepel a hulladéktároló edények betonalapozása is.


0242_0_t 0242_1_t 0242_2_t 0242_3_t
0242_4_t 0242_5_t 0242_6_t 0242_7_t
Vissza