Jogerős ítélet2021. április 20. (kedd) 19:00 - Törvénynews/10241_0_300.jpgÉletfogytiglant kapott az ózdi „cipói gyilkosság”-ként elhíresült ügy vádlottja. Ma délután egy órakor a Debreceni Ítélőtáblán a dr. Háger Tamás vezette tanács tartott távmeghallgatást, úgynevezett Via videós rendszer segítségével az emberöléssel kapcsolatban.

Az eset még 2018 novemberében történt, amikor a férfi ittasan élettársát kétszer mellkason szúrta, két gyermekét pedig hasonló módszerrel megölte. Az asszony csak több óra múlva tudott kimenekülni a lakásból, amikor sikerült, a vádlott utánament, és továbbra is megöléssel fenyegette. Végül a nő értesítette a rendőrséget, amikor élettársa erre rájött, saját magát is szívtájékon szúrta a padláson. A Miskolci Törvényszék első fokon a vádlottat különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, aki eszerint a szabadságvesztésből leghamarabb 40 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

„Ez volt az elsőfokú ítélet, ez ellen a vádlott és védője is enyhítésért fellebbezett. Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A mai tárgyaláson a vádlott nem kívánt élni az utolsó szó jogával, tehát gyakorlatilag nem szólalt meg a tárgyaláson, és a Debreceni Ítélőtábla pedig a mai napon kihirdetett másodfokú ítéletével helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, amely a mai napon így jogerőre is emelkedett” - nyilatkozta Fórizs Ildikó, a Debreceni Ítélőtábla szóvivője.

Vissza