Lassuló járvány2021. április 20. (kedd) 19:00 - Híreknews/10240_0_300.jpgA regisztráltak több mint kétharmadát már beoltották. Mostanra már a 4 millió 326 ezret is meghaladta az oltásra jelentkezők száma. Közülük már az emberek 69 százaléka megkapta legalább az első vakcinát. Az országos tisztifőorvos szerint bár lassul a járvány terjedése, továbbra is fontos a védekezés és a szabályok betartása.

Az Operatív Törzs mai tájékoztatóját Kiss Róbert rendőr alezredes, az Ügyeleti Központ vezetőhelyettese kezdte meg. Most is beszámolt az elmúlt 24 óra rendőri intézkedéseiről. Felhívta a figyelmet arra, hogy este 10-től továbbra is él a kijárási korlátozás, ezt még most is sokan szegik meg. Egy presszó üzemeltetője ismételten vétett a nyitvatartással kapcsolatos korlátozás ellen, ezért egy évre bezáratták a rendőrök.

„Az elmúlt napon a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 545 személlyel szemben intézkedtek rendőreink. 537 személlyel szemben a közterületeken, míg 8 személlyel szemben a közlekedési eszközökön, illetve azok várakozóhelyein. Így összességében 55735-re emelkedett a rendőri intézkedéseink száma, melyet a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt végeztünk” - mondta Kiss Róbert, az Operatív Törzs Ügyeleti Központjának vezetőhelyettese

Dr. Müller Cecília szerint lassul a járvány terjedése, és túl vagyunk a platón. A harmadik hullám csökkenésére utalnak az adatok is. Ma reggelre 1645 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak. Elhunyt 199 beteg, kórházban 8602 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 980-an vannak lélegeztetőgépen. Az országos tisztifőorvos elmondta, hogy folyamatosan érkeznek a vakcinák is az országba.

„Már a 4 millió 326 ezret is meghaladta a regisztráltak száma, akik kifejezték ezzel a védőoltás iránti igényüket. Közülük már 69 százalékot beoltottunk legalább egy alkalommal. Így Magyarországon 3 317 052 főre emelkedett azon személyek száma, akik az első dózisát megkapták valamely védőoltásnak” - emelte ki dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

A tisztifőorvos szerint bár csökkenés tapasztalható a fertőzések számában, ez még nem elegendő. Rámutatott, hogy a brit mutáns miatt bonyolultak a kórházi kezelések is. Arra kérte az embereket, hogy aki még nem regisztrált, tegye meg. Kiemelte továbbá, hogy a védekezés és a szabályok betartása továbbra is fontos.

A kép illusztráció, forrása: internet.

Vissza