Folyamatos munkák (képgalériával)2021. április 19. (hétfő) 19:00 - Városnews/10235_0_300.jpgFolyamatosan zajlanak a munkálatok az Ózdi Városüzemeltető Intézménynél. A tavaszi időszakban szokásos feladatokat a növények metszésével, permetezésével már korábban megkezdték. Jelenleg a város több pontján is a füvet nyírják. Ezen kívül az árkokat burkolják az ÓVI dolgozói.

A kedvezőtlen időjárás ellenére is nyírták ma a füvet az ÓVI dolgozói. Ezt kézi és gépi erővel végzik. Többek között a Szent István úton tevékenykedtek a dolgozók. Néhány méterrel odébb a munkatársak pedig már az útpadka melletti sávot tisztították meg.

„Megterveztük a fűnyírást tulajdonképpen. Ezt öt hetes ciklusban szeretnénk elvégezni addig, ameddig az időjárás igényli. Tehát szeptember, október hónapokig ez folyamatosan fog zajlani egyszerre a város több pontján is” - mondta Csernus Noémi, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény ágazatvezetője.

A város közterületein lévő bokrok és fák metszése már korábban megtörtént. Ezzel párhuzamosan pedig a növények lemosó permetezését is elvégezték az ÓVI munkatársai. Ez utóbbinál fontos, hogy az még a rügyfakadás előtt megtörténjen. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény közösségi oldalán egy ütemtervet is közzétett a mai napon. Ennek segítségével az érdeklődők figyelemmel kísérhetik, hogy adott héten a város mely pontjain végzik éppen a fűnyírást. Persze egyéb tevékenységek is zajlanak.

„A Start munkaprogram keretében belül idén belvíz elvezetési feladatokat vállaltunk be. Több helyen folyik árokburkolás mederelemekkel, illetve az Ózdi Roma Nemzetiségi Önkormányzat által vásárolt mederelemekkel, járdalapokkal. Van, ahol csak egyszerű földárkot csinálunk. Jelenleg a Puskás Tivadar úton folyik árokburkolás. A Mekcsey úti árokburkolás már elkészült” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Persze ma több helyen végeztek ilyenfajta munkákat az ÓVI dolgozói. Így például a Csokonai úton, ahol árkokat javítottak. A Puskás Tivadar utcában pedig mederelemekkel kezdték meg a vízelvezetők burkolását. A tervek szerint erre az évre a város területére 18-20 árkot ütemeztek be, ami összesen mintegy egy kilométeres szakaszt jelent. Természetesen a kátyúzás is folyamatosan zajlik. Ám a hideg és csapadékos időjárás nagyban befolyásolja, hogy ezeket a feladatokat mikorra tudják befejezni.


0235_0_t 0235_1_t 0235_2_t 0235_3_t
0235_4_t 0235_5_t 0235_6_t 0235_7_t
0235_8_t 0235_9_t
Vissza