Utolsó helyezett2021. április 19. (hétfő) 19:00 - Sportnews/10233_0_300.jpgVereséget szenvedett a Lóci DSE felnőtt női kézilabda-csapata. A mieink a DVSC-Schaeffler U22-es együttesét látták vendégül a Marosi István Városi Sportcsarnokban. A találkozó során a hajdúságiak akarata érvényesült, így végül 11 gólos győzelmet arattak, és elvitték a két pontot. A vereséget követően az ózdiak továbbra is az utolsó helyen állnak.

Nem indult jó előjelekkel a Lóci DSE női kézilabda-csapatának összecsapása a DVSC-Schaeffler U22-es együttesével. A mérkőzés egy korábbi elmaradt forduló pótlása volt, és négy új lócis játékos nem vehetett részt az erőpróbán. A meccs első periódusában szinte fej-fej mellett haladtak a felek, nem tudtak jelentősen ellépni egymástól. A második játékrészben viszont kijött a hazaiak fáradsága, így a hajtós találkozón a vendégek szerezték meg a győzelmet. Végeredmény: Lóci DSE - DVSC-Schaeffler U22 24-35.

„Alig volt cserelehetőségünk, a kispadra is olyanokat tudtam leültetni, akik valamilyen sérüléssel bajlódtak. Az, hogy egy félidőn keresztül tartottuk magunkat elég jól, és csak a második félidő második felében ment el úgymond a Debrecen, úgy gondolom, hogy a lányoknak a küzdeni tudását mutatja” - értékelt Barta Zsolt, a Lóci DSE edzője.

Győrvári Viktor a vendégek vezetőedzője elégedett volt a találkozó összképével, ám elmondása szerint igencsak hektikus volt a játék képe. A szakember szerint az is kellett a győzelemhez, hogy a hajdúsági játékosállomány fizikálisan felülmúlta a hazaiakat.

„Talán annak köszönhetjük a győzelmet, hogy az ellenfél kevés játékossal rendelkezett. Mi többen voltunk, és talán a fiatalságunknak köszönhetjük a győzelmet, és hogy be tudtuk őket darálni. Nem szabad azt sem elfelejteni, hogy volt egy játékosunk, aki bár az utánpótlásban ilyen kiegészítő szerepet szokott játszani, de most gyakorlatilag megfogta, és megfordította a mérkőzést, támadó és védőmunkáját tekintve is” - mondta Győrvári Viktor, a DVSC-Schaeffler U22 vezetőedzője.

A találkozót követően az ózdiak továbbra is nulla ponttal, a tabella utolsó helyéről várják a folytatást. A csapat legközelebb május 8-án szombaton lép majd pályára. Akkor idegenbe látogatnak az ózdi lányok, és a Füzesabonyi Sport Club vendégeként próbálják meg megszerezni az első bajnoki pontokat.

Vissza