Komfortosabb közlekedés2021. április 15. (csütörtök) 19:00 - Városnews/10226_0_300.jpgJavul az utak állapota városunkban. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az általa kezelt szakaszon két jelentősebb fejlesztést is végrehajt. A Bolyki főúton és a körforgalomban folyamatban van az új burkolat bedolgozása. A Pázmány úton szintén az előkészületek után már az aszfaltcsík lefektetése történik meg.

Régi igénye volt a városunkban közlekedőknek, hogy javuljon az utak minősége. Főként a telek viselték meg nagyon a burkolatot, így hatalmas gödrök alakultak ki a legforgalmasabb részeken. Ezért is van nagy jelentősége annak a mintegy 300 méteres beruházásnak, amit a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a napokban végez el a Bolyki főúton. Bár az úthibák nem csak a körforgalomtól a barkácsboltig tartó részt érintik, talán itt kellett a legtöbb kátyút kerülgetni. Az ütemezéssel, valamint az Ózdi Szakképzési Centrum Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola megközelítésével kapcsolatban megkerestük a közútkezelőt.

„A körforgalomnál lévő Ózdi Szakképzési Centrum Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola útcsatlakozása le lesz zárva, ahogy a finisher elér a körforgalomig, és lezárva marad a Bolyki főút teljes megnyitásáig. A szelvény szerinti jobb oldal aszfaltozásakor a Szabolcs köz forgalma már nem lesz engedve, be- illetve kihajtani csak a Bolyki főút megnyitásakor lehet majd. Ez csak az aszfalt teljes kihűlése után lehetséges” – áll a Magyar Közút válaszában.

A szakemberek egy előre eltervezett tematika alapján végezték el a feladatot. A kijelölt és korábban kivágott részekbe hengerelték bele az aszfaltot, emellett a felmart sávba dolgozták be az anyagot.

A városlakók közül többeket aggasztott az a dolog, hogy a mai napon amikor az aszfaltozás történik, igencsak esőre áll az idő, és mi lesz abban az esetben, ha nagyon megázik a felület. A cég tájékoztatásából kiderült, hogy kis mennyiségű eső esetén ez abszolút nem akadályozza az elvégzett munka minőségét, ha nagy mennyiségű zivatar érkezne, akkor változtatni kell az ütemezésen.

Egy másik területen is munkagépek zajától hangos a város. A Pázmány úton is a Magyar Közút Nonprofit Zrt. dolgozói tevékenykednek. Ottjártunkkor épp az egyik sávban terítették és hengerelték el a kamionokban érkező anyagot. Ezzel egy igen jelentős szakaszt fejeztek be a mai nap folyamán.

Vissza