Biztonsági rendszer (képgalériával)2021. április 14. (szerda) 19:00 - Városnews/10223_0_300.jpgJól működik a város sportlétesítményeire telepített kamerahálózat. Így a Marosi István Városi Sportcsarnok, az uszoda, illetve a stadion területe is biztonságosabbá vált. Az eszközöket egyébként 2020 decemberében szerelték fel az Ózdi Sport- és Élményközpont létesítményeinek védelme érdekében. Egyelőre 16 eszközt, önkormányzati támogatással. A rendszer azonban bővíthető.

Tökéletesen éles éjszakai és nappali képek. Jó minőségben képes rögzíteni az a kamerarendszer, amelyet még tavaly év végén építettek ki a város sportlétesítményeire. A felvételekbe akár bele is lehet közelíteni, így megkönnyítve a képen szereplők felismerését egy esetleges bűncselekmény esetén.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy az intézményeink is védve legyenek. Nem is értettem, hogy az elmúlt évtizedekben erre, hogyan nem volt igény. Most a sportcsarnokon és az uszodán is elkészült a kamerahálózat. Így ezek az épületegységek védve vannak, hiszen nagy értéket képviselnek maguk az épületek, és a bennük található vagyontárgyak is, és elég jó felbontású, öt megapixeles kamerák védik most már éjjel nappal az épületeket. A dolgozók elmondása szerint sok eseménytől meg is óvta már a környezetet, úgyhogy mindenképpen bűnmegelőző hatással bírnak ezek a kamerák” - mondta Janiczak Dávid, polgármester.

Egyelőre a Marosi István Városi Sportcsarnokra hét, az uszoda környezetébe szintén ennyi, míg a stadion területén két eszköz van kihelyezve. A mintegy két és fél millió forintos önkormányzati beruházás jó szolgálatot tesz.

„Nagyon sokat segít, mert voltak randalírozások, italozások itt a sportcsarnok környékén. Több fiatalnak is felhívtam a figyelmét erre. Élő képet tudok nézni a telefonomon is, ez is nagy segítség. Ha szólnak a csarnokból, vagy stadionból, hogy van valami probléma, akkor én ezt otthonról is meg tudom nézni, hogy most érdemes-e értesíteni a közterületet, vagy tudjuk mi is intézni ezeket a problémákat” - emelte ki Losonczi László, az Ózdi Sport- és Élményközpont műszaki vezetője.

Előfordult az is, hogy a sportcsarnok tetején bicikliztek a fiatalok, részben emiatt ázott be az épület. Volt, hogy a napelemek paneljait is megrongálták. A stadionban pedig nőket inzultáltak. Losonczi László azt mondja, hogy mára már igen széles körben elterjedt, hogy kamerahálózatot telepítettek ki a környékre, és ez visszatartó erőnek bizonyul. A rendszer bővíthető, ezért a jövőben arra törekednek, hogy még több eszközt szerelhessenek fel, főként a kritikus részekre.


0223_0_t 0223_1_t 0223_2_t 0223_3_t
0223_4_t 0223_5_t
Vissza