Festési munkálatok (képgalériával)2021. április 14. (szerda) 19:00 - Városnews/10222_0_300.jpgKét gyaloghíd festési munkálatait végzik a napokban az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai. Erre az átkelők rossz állapota miatt van szükség. A vasszerkezetek ugyanis az évek során nagymértékben elrozsdásodtak. A befejezés ideje nagyban függ az időjárás alakulásától. Ám a tervek szerint az átkelőket a jövő hét folyamán újra birtokba vehetik a gyalogosok. A rutinpálya javítása, aszfaltozása azonban már elkészült.

Szalagok és feliratok jelzik, hogy tilos az átjárás a Malom úti gyaloghídon. A szerkezet alatt felépített állásokon az ÓVI munkatársai tevékenykedtek a mai napon. A dolgozók a régi festék-, továbbá az évek során rárakódott rozsdaréteget távolították el a felületekről. Ezt követően festik majd le ezeket a részeket.

„A múlt héten kezdtük el a Malom úti gyaloghídnak a felújítását, mert eléggé elrozsdásodott már. A múlt héten a felső szakaszokat csinálták meg. Rozsdamarózták, kihegesztették a már elhasználódott alkatrészeket, ezt követően lefestették. Most egy állást csináltak, mert alulról egy úgynevezett szekrényes tartó tartja, és az is már nagyon rozsdás. Annak a felújítása folyik most” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

A piaci kis híd felújítását is elkezdték. Ez azonban jobb állapotban volt, mint a Malom úti szerkezet, így csak rozsdamarózni és festeni kell. Emellett a fűnyírási munkálatokat is folyamatosan végzik a városban. A héten pedig a rutinpályán tevékenykedtek az ÓVI munkatársai.

A napokban a rutin pálya kátyúzását is elvégezték az ÓVI munkatársai. Erre a területre mintegy kilenc tonnányi aszfalt került. Így holnap képzés felügyelő segítségével az új pálya nyomvonalát is felfesthetik az autósiskolák. A munkálatok ezen részének elvégzése azonban nagyban függ az időjárástól.

A kátyúzási munkálatokat a jövő héten folytatják az Ózdi Városüzemeltető Intézmény dolgozói. A Malom úti, illetve a piac mellett lévő gyaloghidak felújítását pedig várhatóan szintén a jövő héten fejezik be.


0222_0_t 0222_1_t 0222_2_t 0222_3_t
0222_4_t 0222_5_t 0222_6_t 0222_7_t
0222_8_t 0222_9_t 0222_10_t
Vissza