Nem csillapodik2021. április 12. (hétfő) 19:00 - Híreknews/10218_0_300.jpgMár a hárommilliót közelíti a beoltottak száma hazánkban. Ugyanakkor továbbra is sok a friss és az aktív eset. Az elmúlt huszonnégy órában ismét közel háromszázan hunytak el a betegség következtében. A tisztifőorvos mindenkit az oltás beadatására biztat, és azt mondja, nem szabad válogatni a különféle vakcinák között.

Az elmúlt hétvége adatait, a rendőri intézkedéseket ismertette az Operatív Törzs Ügyeleti Központjának vezetőhelyettese a mai sajtótájékoztatón. Kiss Róbert elmondta, hogy a kijárási tilalmat eddig már összesen több mint 60 ezren szegték meg. De a maszkviseléssel kapcsolatos szabályszegések is gyakoriak.

„A maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt 2009 személlyel szemben intézkedtek rendőreink. Így 50842-re emelkedett a maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt végrehajtott rendőri intézkedéseink száma” - mondta Kiss Róbert, az Operatív Törzs Ügyeleti Központjának vezetőhelyettese.

Az oltási folyamatról dr. Müller Cecília adott tájékoztatást. A tisztifőorvos kifejtette, hogy az első oltást már mintegy 2,9 millióan kapták meg, így az átoltottság 29 százalék körüli. A második vakcinán is túl vannak már több mint 1,2 millióan. Több különböző vakcina van használatban, változó, hogy az oltópontok és a háziorvosok éppen melyikkel tudnak oltani. Ennek üteme függ attól is, melyikből érkeznek újabb szállítmányok az országba.

„Az oltakozási kedv szinte felmérésről felmérésre mindig növekszik. Magyarországon az emberek jelentős többsége elfogadja az oltóanyagokat. Továbbra is biztatom önöket arra, hogy ne válogassanak, az első adandó alkalommal oltassák magukat. Hiszen minden nap, ami nem kellő védelemben telik el, lehetőséget ad a betegség elkapására, a vírus terjedésére” - hangsúlyozta dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

Huszonnégy óra leforgása alatt egyébként 5077 újabb magyar állampolgárnál igazolták a fertőzés jelenlétét, így jelenleg több mint 270 ezer aktív esetet tartanak nyilván. Kórházban mintegy 10 ezer beteget ápolnak, lélegeztetésre közülük 1249-en szorulnak. Egy nap alatt újabb 291 áldozatot követelt a megbetegedés.

Kép forrása: internet.

Vissza