Iskolai beiratkozás2021. április 7. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/10202_0_300.jpgJövő hétig lehet beiratkozni az általános iskolákba. A szeptemberben induló tanévre április 15-én és 16-án, csütörtökön és pénteken lehet jelentkezni. Erre lehetőség van a megszokott személyes vagy online módon is. Városunk intézményei az iskolalátogatás hiányában weboldalukon, vagy közösségi oldalukon, kisfilmeken, illetve bemutatószövegen keresztül próbálják megismertetni a szülőkkel és a leendő diákokkal az iskoláikat.

A járványügyi helyzet az iskolák életére is nagyban kihat. Bár a tervek szerint 19-étől újraindul a személyes jelenlétű oktatás, az általános iskolai beiratkozásokon megpróbálják a legkevesebb fizikai kontaktust elérni. A szeptemberben induló tanévre jövő hét csütörtökön és pénteken lehet jelentkezni a megszokott módon, azonban emellett szinte minden iskola az online lehetőségeket is támogatja.

„Mondhatom sajnos, hogy ez a beiratkozás már a tavalyi évhez hasonlóan nagy biztonsági körülmények között fog zajlani, tehát több fórumon is be lehet iratkozni a gyerekeknek. E-mailben, a Kréta naplón keresztül, telefonon is felvesszük az adatokat, de az én saját messengeremen keresztül is lehet jelentkezni. Legvégső esetben persze a személyes beiratkozásra is van lehetőség, természetesen csak maszkban, megfelelő fertőtlenítéssel, távolságtartással” - mondta Kocska Ágnes, a II. János Pál Katolikus Általános Iskola intézményvezetője.

Az intézményvezető hozzátette, hogy iratokat nem vesznek el most, így a papírmunkát szeptemberben intézik majd. A járványügyi helyzet újabb próba elé állította a helyi iskolákat is. Az idegeneknek nem lehetett az intézmények területeire belépni, így az iskolalátogatások helyett is más módot kellett találni a bemutatkozásra.

„Ezeket a programokat el kellett engedni, úgyhogy minden iskola úgy próbálta megoldani, hogy a honlapján, vagy a közösségi médián keresztül hirdetett meg ilyen információs felületeket és ott próbálta meg tájékoztatni a szülőket és gyerekeket, ki-ki milyen módon tudta. Van aki egy olvasmányosabb részt, valaki kisfilmet készített az iskoláról, hogy mégis megismertesse a szülőkel, hogy miket csinálnak, és milyen programjaik vannak” - nyilatkozta Vanczák Attila, a Bolyky Tamás Általános Iskola igazgatóhelyettese.

Ezeket a bemutató kisfilmeket vagy szövegeket az iskolák weboldalán, illetve közösségi oldalán lehet megtalálni. Az intézmények vezetői szerint érdemes figyelni ezeket a tájékoztatókat, hiszen fontos információkat osztanak meg ott.

Vissza