Nyitnak a bölcsődék2021. április 6. (kedd) 19:00 - Városnews/10195_0_300.jpgHolnaptól újra kinyitnak az ózdi bölcsődék. A Katona József úti és az Újváros téri intézményekben még március 29-én rendeltek el rendkívüli szünetet a koronavírus miatt. A dolgozók körében ma reggel végezték a tesztelést. Az eredmény lehetővé teszi, hogy holnaptól nagyobb biztonsággal folytatódjon a munka mindkét intézményben, és várják a gyerekeket.

A város bölcsődéiben még március 29-én rendeltek el rendkívüli szünetet, mivel a Katona József úti intézménybe beférkőzött a Covid-19 járvány, és a kisgyermeknevelők nagy része megbetegedett. Szám szerint 13 dolgozóból 9 hiányzott. Mivel az itteni egység konyhája biztosítja az Újváros térinek a reggelit, tízórait és az ebédet, utóbbit is be kellett zárni. A nyitás érdekében ma reggel teszteléssel indult a nap a dolgozók körében.

„A mai napon a Katona József Úti és az Újváros Téri Bölcsődében teszteltünk valamennyi kisgyermeknevelőt, illetve egyéb technikai dolgozókat. Elmondható, hogy a leteszteltek szinte száz százaléka negatív lett. A Katona József úti intézményben egy dolgozó tesztje mutatott kétséges eredményt, a mai napon meg is történt az ő háziorvoshoz való bejelentkezése PCR tesztre, és ki is állítottuk a munkából ezt a dolgozót” - mondta Bányai Zsuzsa, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatója.

A tesztelést az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény egyik védőnője végezte. Az eredmény lehetővé teszi, hogy holnaptól biztonsággal nyithasson ki mindkét intézmény, és várják a gyerekeket.

„A mai napon megtörtént a dolgozók tesztelése, mindent rendben találtak. Jelenleg folyik a fertőtlenítő nagytakarítás a csoportszobákban, a konyhán, a folyosón és az irodaépületekben. Holnaptól pedig szeretettel várjuk a gyerekeket reggel öt órától délután öt óráig” - nyilatkozta Mocsárkóné Lestál Judit, a Katona József Úti Bölcsőde megbízott egységvezető helyettese.

A Katona József úti intézményből egyébként jelenleg három dolgozó van karanténban, koronavírusos tünetekkel. Ez azonban szerencsére nem befolyásolja az ellátást egyik bölcsődében sem.

Vissza