Határon az egészségügy2021. március 26. (péntek) 19:00 - Politikanews/10176_0_300.jpgA kormány felelősségét firtatta az egészségügy helyzetével kapcsolatban az MSZP megyei elnöke és a párt helyi szervezetének vezetője. A két politikus az Almási Balogh Pál Kórház előtt tartott sajtótájékoztatót. Kiemelték, hogy az orvosok és ápolók áldozatos munkát végeznek, a helyzet mégis tragikus.

Az egészségügyben tapasztalható helyzetre, a kórházakra nehezedő nyomásra reagált ma az MSZP megyei elnöke és a helyi szervezet vezetője. Varga László és Kiss Sándor az Almási Balogh Pál Kórház előtt tartott sajtótájékoztatót. Ahogy arról beszámoltunk, az ózdi intézményben a helyzet a tavalyi olaszországi viszonyokat idézi a főigazgató szerint. Varga László országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, az orvosok, ápolók és egészségügyben dolgozók áldozatkészen látják el feladataikat, mindent megtesznek a sikeres védekezés érdekében. A helyzet mégis tragikus. A politikus szerint a kormány és a miniszterelnök az elmúlt egy évben minden hatáskört megkapott, így felmerül a felelősség kérdése.

„Tizenegy éve felel a kormány és ő azért, hogy az egészségügyben a feltételek adottak legyenek, és az infrastruktúra megfelelő legyen. Jelentem, mindkét felelősséggel kapcsolatban látható, hogy nem tudott a kormány megfelelő munkát végezni. Az egészségügy állapota olyan, amilyen, sokkal jobb egészségügyre van szüksége a magyaroknak, de ez az állapot a legkevésbé az egészségügyben dolgozók felelőssége, ők teszik a dolgukat” - mondta Varga László, az MSZP országgyűlési képviselője, megyei elnöke.

Varga László ezért gyors cselekvésre szólította fel a kormányt az egészségügy helyzetének rendezésével kapcsolatban. Kiss Sándor, az MSZP helyi szervezetének elnöke szerint a kórház főigazgatójának szavai nem beszámolóként, hanem segélykiáltásként értelmezhetők.

„A saját lehetőségeinkhez képest mi is megpróbálunk mindent megtenni a segítség érdekében. Én a mai napon egyeztetni fogok a polgármester úrral, kérni fogjuk a hivatalos adatokat, semmilyen hivatalos forrásunk nincs, hogy mennyi a megbetegedés a városban, vagy mennyien vannak a sürgősségi osztályon” - hangsúlyozta Kiss Sándor, önkormányzati képviselő, az MSZP helyi elnöke.

Kiss Sándor hozzátette: az emberekben sok a bizonytalanság. A megfelelő és hiteles tájékoztatás szerinte szintén a kormány feladata. Ugyanakkor mindenkit arra biztatott, hogy tartsa be a szabályokat és figyeljen másokra, hogy minél hamarabb csökkenésnek induljanak a járványügyi mutatók.

Vissza