Pszichoaktív szerek2021. március 10. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/10147_0_300.jpgÚjabb dílerek kerültek rendőrkézre városunkban. A 48 éves férfi és 24 éves lánya új pszichoaktív szerekkel kereskedett. A szakemberek a vizsgálat során megállapították, hogy tiltólistán szereplő anyagokról van szó. Az efféle kábítószerek használata nemcsak illegális, hanem rendkívül veszélyes is, mert kiszámíthatatlan a szervezetre gyakorolt hatásuk.

Újabb kábítószer-kerekedőket fogtak el az ózdi rendőrök tegnap. Ezúttal Hódoscsépányon történt a rajtaütés. A most lefoglalt gyanús anyagokat információink szerint bevizsgáltatták, és kiderült, hogy tiltólistán lévő pszichoaktív szerekről van szó, ezért az őrizetbevételt követően két személy ellen kezdeményeztek letartóztatást. A terület képviselője folyamatosan tartja a kapcsolatot a helyi kapitánysággal. Elmondása szerint már Somsály városrészre is jellemző a drogkereskedelem.

„Jön a jelezés a lakosság felől, hogy drogosokat látnak Hódoscsépányon, illetve azt is jelzik felém, hogy információjuk szerint hol terjesztik ezeket az anyagokat. Én ezt minden esetben a rendőrség felé továbbítom. Úgyhogy arra a biztatom a lakosságot, hogy a továbbiakban is akár felém, akár a rendőrség felé ezeket a jelzéseket tegyék meg, hogy hatékonyan tudjunk működni. Eltüntessük a drogosokat az utakról” - mondta Fidrus Péter, területi képviselő.

Az egyenruhások most egy 48 éves helyi férfit és 24 éves lányát fogták el. Velük szemben új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt folytatnak nyomozást. Ez alapesetben öt, de a körülményektől függően nyolc év szabadságvesztéssel is sújtható.

„A gyanúsítottak 2021. március 9. előtt, az előállításukat megelőzően Ózdon új pszichoaktív anyaggal kereskedtek. A rendőrök az elkövetők elfogását és a nyomozási cselekmények végrehajtását szervezett akcióban hajtották végre. A nyomozók a férfit és a nőt gyanúsítottként kihallgatták, majd őrizetbe vették” - nyilatkozta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az ilyen terjesztés megállítása azért is nagyon fontos, mert a pszichoaktív szerek használata nemcsak illegális, hanem veszélyes is. Ezek az anyagok kétséges összetételűek és bizonytalan eredetűek, alkalmazásuk kiszámíthatatlan következményekkel jár és akár halált is okozhat.

A kép illusztráció, forrása: internet.

Vissza