Első hely (képgalériával)2021. március 7. (vasárnap) 11:48 - Sportnews/10135_0_300.jpgItthon tartották a bajnoki pontokat NB3-as asztaliteniszezőink. Az Ózd VSE gárdája a Debreceni EAC-ot fogadta a 12. fordulóban. A hazaiak annak ellenére is esélyesként várhatták az összecsapást, hogy a hajdúságiak sokkal jobb edzéslehetőségekkel rendelkeznek. A sikernek köszönhetően az ÓVSE jelenleg vezeti a tabellát.

A megszokottól eltérő környezetben fogadta a DEAC-ot az Ózd VSE NB3-as asztalitenisz-együttese. A mieink ugyanis a járványhelyzet miatt nem az Árpád Vezér Általános Iskola tornatermében játsszák mérkőzéseiket, hanem a Marosi István Városi Sportcsarnokban állítják fel az asztalokat. A felkészülés sem folyik zavartalanul, ennek ellenére az ózdi csapat várhatta esélyesként a találkozót. Oláh Krisztián ezúttal valamennyi ellenfelét legyőzte, de Fűkő Zoltán, Bakos János és dr. Ádám Antal is tudott győzelmeket szerezni. A nehéz körülmények ellenére így magabiztos hazai siker született. Ózd VSE – DEAC 10-8.

„Olyan, mintha mi is idegenben játszanánk mindig, mert eddig az Árpád vezér úti iskolában játszottunk, ahol mások a körülmények, más a fény, más a talaj. Edzéslehetőség annyi van, hogy a MaNDA-ba néha el tudunk menni ketten. Ott ugye egy asztal van, ami számunkra használható. Meg egy-két játékos közülünk be tud menni Miskolcra edzeni. Tehát gyakorlatilag edzés nélkül megy végig a bajnokság, ami május végén fejeződik be, de ennek a végét a vírushelyzet miatt senki nem látja” - nyilatkozta Kovács Attila, az Ózd VSE játékosa.

A debreceniek csapatvezetője is méltatta az ózdiak játékát. Bakos Péter kifejtette, hogy a hajdúsági megyeszékhelyen szerencsés helyzetben vannak, hiszen a járványhelyzettől függetlenül is nyugodt, stabil körülmények között tudnak felkészülni a találkozóikra.

„Most egy kicsit erősebb csapattal tudtunk kiállni, mint az őszi fordulóban. Szerencsére nekünk olyan körülményeink vannak, hogy jelen helyzetben is tudunk edzeni. Nagyon jó az ózdi csapat egyébként, ők előrébb vannak a tabellán. Próbálunk tisztességesen helytállni” - mondta Bakos Péter, a DEAC csapatvezetője.

Ezzel a sikerrel a mieink a tabella élére ugrottak, igaz, legfőbb riválisuk, az Eger most szabadnapos volt, így a hevesiek eggyel kevesebb meccset játszottak. A különbség jelenleg csupán egyetlen pont a két gárda között. Az ÓVSE legközelebb a hónap végén lép pályára bajnokin, akkor Kömlőre látogatnak asztaliteniszezőink.


0135_0_t 0135_1_t 0135_2_t 0135_3_t
0135_4_t
Vissza