Döntetlen a vége2021. február 23. (kedd) 19:00 - Sportnews/10100_0_300.jpgNem bírt egymással az ÓAM-Ózdi KC és a KTE-Piroska Szörp a férfi NBI/B keleti csoportjának 13. fordulójában. A találkozó során a piros-kékek végig előnyben játszottak a második helyezett hírös városiak ellen. A mérkőzést követően a mieink a tabella negyedik pozíciójából várják a folytatást.

Borús előjelekkel vágott neki a Kecskemét elleni találkozónak az ÓAM-Ózdi KC csapata. A korábbi sérüléseket tetézte, hogy Csépányi Gergő az utolsó edzések egyikén dőlt ki, így a védelmünkben őt is pótolni kellett. A mérkőzés első találatát ugyan a vendégek szerezték meg, ám ezt követően a hazaiak folyamatos előnyben játszottak. Nagy Dominik ismét stabil teljesítményt nyújtott a kapuban, és mint tudjuk, erre lehet igazán építeni. Az első félidő nehéz periódusaiban is higgadtak tudtak maradni játékosaink, így megérdemelten vonulhattak három gólos előnnyel a szünetre. A második játékrészben folytatódott tovább a jó széria. Védekezésünket dicséri, hogy egyetlen hétméterest sem ítéltek ellenünk a játékvezetők. De talán még ennél is fontosabb, hogy a mi büntetőinket Benák Krisztián és Hangyel Norbert egytől egyig értékesítette. Húsz perccel a vége előtt magukra találtak a hírös városiak, és egy jó periódus után három találattal is tudtak vezetni. Szakál György legénysége viszont ekkor sem adta fel, és végig küzdve visszahozták egálra a meccset. Még a győzelemért is támadhattak a piros-kékek, ám az utolsó akciót nem sikerült gólra váltani. Végeredmény: ÓAM-Ózdi KC – KTE-Piroska Szörp 21-21. Egy biztos, egyáltalán nem lehetünk csalódottak a döntetlen miatt.

„Attól függetlenül, hogy a Csépányi Gergő középről kikerült, nagyon jól megoldottuk a védekezést. Én ezt a döntetlent elsősorban annak tudom be. Azt kértem a csapattól, hogy a sérült játékosokért szívvel lélekkel. Úgy gondolom, hogy aki a pályán volt, maximálisan hozzá tett mindent. Egy nagyon jó kapusteljesítmény mellett azt gondolom, hogy példaértékű védekezésünk volt. Személyenként nem is akarok kiemelni senkit, mert mindenki megtette a magáét” - mondta Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

A döntetlent követően a KTE-Piroska Szörp csapata a tabella második helyéről várja a folytatást. Vezetőedzőjük, Bencze József értékelése szerint mindenkinek meg kell szenvednie a bajnoki pontokért az NB I/B-ben. A nálunk megszerzett egy egységet is sikerként élték meg.

„Természetesen Ózdon nem könnyű játszani. Ez be is igazolódott. Akár hogyan áll fel az Ózd, akár mennyi hiányzója van egy nagyon jó szellemiségű brigád és nagyon tudnak küzdeni. Ez meg is látszott rajtuk” - nyilatkozta Bencze József, a KTE-Piroska Szörp vezetőedzője.

Az ÓAM-Ózdi KC gárdája a most megszerzett egy pontnak köszönhetően a pontvadászat negyedik pozíciójából várja a következő fordulót. Most szombaton este hat órakor a Mizse KC otthonában vendégszerepel majd Szakál György együttese.

Kép forrása: ozdikc.hu

Vissza