Ármány és szerelem (képgalériával)2021. február 8. (hétfő) 19:00 - Rendőrségnews/10058_0_300.jpgHátsó szándékkal csábított el egy fiatal lányt egy borsodnádasdi férfi, majd több milliót lopott annak családjától. Az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozási adatai szerint a gyanúsított előre eltervezetten, tehetős családból való párt akart választani magának, majd később megszerezni a vagyonát és gondtalanul élni a szakítás után. Az egyenruhások elkapták a férfit és annak társát. A jelentős értékre elkövetett lopás bűntett vizsgálatát a rendőrség befejezte, az iratokat pedig átadták az ügyészségnek.

Még 2019 novemberében ismerkedett meg a 19 éves borsodnádasdi férfi egy korban hozzáillő, szintén helyi lánnyal. A későbbi gyanúsított a közösségi média felületén, előre eltervezetten választotta ki a nőt úgy, hogy az lehetőleg jó anyagi körülmények között éljen. A férfi úgy gondolta, hogy ahogy teheti, megkaparintja kedvese, vagy családja vagyonát, majd szakít vele. A lány érzelmeit kihasználva pár hónapra rá véghez vitte tervét.

„Kitalálta, hogy 2020 februárjában egy olyan családi programot szervezett egy közeli fürdőkomplexumban, amelyre ő maga is elment, azonban még ezelőtt a családi fürdőzés előtt a lánynak megkaparintotta a kulcsait, és arról másolatot készített. Mivel ő maga is részt vett a fürdős etapon, egy középkorú barátját kérte meg, aki ezzel a másolt kulccsal elment, és gyakorlatilag a jelzett időpontban a jelölt helyről ezt a több mint hétmillió forint készpénzt ellopta” - mondta Szabó Csilla, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az eljárás során a férfi eleinte biztos alibivel rendelkezett, azonban a vallomásait tekintve később ellentmondásokba keveredett, és gyanússá vált a nyomozók számára. A középkorú bűntársát beazonosították, aki először tagadta a bűncselekmény elkövetését, majd a 19 éves társára nézve terhelő vallomást tett.

Az Ózdi Rendőrkapitányság munkatársai mostanra már befejezték a jelentős értékre elkövetett lopás bűntett ügyének vizsgálatát a két borsodnádasdi férfival szemben. A szükséges eljárásokat elvégezték, az iratokat pedig vádemelési javaslattal átadták az ügyészségnek.

Ha úgy érzi, hogy ön, valamely ismerőse vagy hozzátartozója is áldozattá vált, akkor fontos, hogy elsőként a hatóságokat értesítsék. Így a rendőrség munkatársai forró nyomon indulhatnak el, és gyorsabban elkaphatják az esetleges elkövetőt.


Képek forrása: police.hu

0058_0_t 0058_1_t 0058_2_t 0058_3_t
0058_4_t

 

Vissza