Hatalmas bravúr2021. január 25. (hétfő) 19:00 - Sportnews/10021_0_300.jpgMegverte hazai pályán az ÓAM-Ózdi KC csapata az NBI-es Eger Eszterházy SZSE-t a férfi Liga Kupa harmadik fordulójában. A mieink végig pontosan játszottak és ennek, valamint a kitűnő kapusteljesítménynek köszönhetően magabiztosan tartották biztos távolságon a hevesieket. Szakál György együttesének következő mérkőzése a szövetségtől függ, így vagy a Debrecen elleni pótlással vagy a Mezőkövesdi összecsapással folytatódik a program.

Néhány nappal a mérkőzés előtt a Liga Kupában már találkozott egymással a két gárda. Akkor nagy arányú egri győzelemmel végződött a csata. A meccset követően Szakál György kiemelte, hogy minden ilyen erőpróba egy lehetőség a tanulásra. Ennek szellemében hazai pályán a korábbi hibákat kijavítva akart érvényesülni az ÓKC. Az első percekben magukhoz is ragadták a kezdeményezést, és egy három találatos szériával nyitottak. A kapuban Nagy Dominik adott stabilitást, elől pedig sorban szállították a gólokat. Ennek megfelelően megérdemelten vonulhattak kétgólos előnnyel a szünetre a piros-kékek.

A második játékrészben próbált zárkózni az Eger, de a hazaiak összeállt védelmét csak nehezen tudták feltörni. Támadásban továbbra is kreatív volt a csapat, így magabiztosan tartották az előnyt az NB I-es hevesiekkel szemben egészen a lefújást jelző sípszóig. Végeredmény ÓAM-Ózdi KC – Eger Eszterházy SZSE 32-30.

„Gratulálok a társaságnak, mert úgy gondolom, hogy ezen a két napon olyan munkát végeztünk el edzésen, amihez az kellett, hogy mindenki maximálisan összpontosítson. Ahogy az egri mérkőzés után mondtam, a védekezésre fektettük a nagyobb hangsúlyt. Tudunk mi pontosan is játszani, ha nem szórjuk el a labdákat, akkor egy NB I-es ellenféllel szemben is jó eredményt tudunk elérni” - mondta Szakál György, az ÓAM-Ózdi KC vezetőedzője.

Az Eger vezetőedzője Tóth Edmond kifejtette, hogy csapata eddig minden mérkőzésén jó teljesítményt nyújtott, de a péntek esti találkozón nem voltak elég élesek a játékosok.

„Rengeteg hibával játszottunk támadásban, nagyon jól védtek az ellenfél kapusai az első és a második félidőben is. Bár inkább mi hibáztunk, eléggé dekoncentrált volt a helyzetek befejezése. Eddig jól játszottunk a mérkőzéseinken, de a támadás része ma nem sikerült. A végére már a gólok száma is sok lett, a védekezésünk is szétesett. Tizenegy fővel vagyunk, a végére befáradtunk ez tény és való” - nyilatkozta Tóth Edmond, az Eger Eszterházy SZSE vezetőedzője.

A következő mérkőzés időpontja egyelőre kétséges. A szövetség döntésétől függ, hogy engedélyezik-e a Debrecen elleni összecsapás pótlását. Ha nem, akkor február 13-án Mezőkövesden lépnek pályára a piros-kékek.

Kép forrása: ozdikc.hu

Vissza