FELHÍVÁS

A 2009. évi CXXXIX. törvény alapján Magyarország területén a 2011. október 1-jén 0 órakor fennálló állapot alapulvételével


NÉPSZÁMLÁLÁST


kell tartani.


Az adatfelvételre


2011. október 1-je és október 31-e


között a településen található lakásokban, lakott üdülőkben, lakott egyéb lakóegységekben és a közösségi szálláshelyeken kerül sor. A népszámlálás során kérdőívet kell kitölteni a lakóhelyről és mindenkiről, aki ott életvitelszerűen él.

Az adatszolgáltatási kötelezettség teljesíthető:

 

A népszámlálásról szóló tájékoztató anyagok, az adatszolgáltatáshoz szükséges nyomtatványok átadását a körzetben népszámlálást végző számlálóbiztosok 2011. szeptember 27. és 30. között, a körzet bejárásával egyidejűleg végzik.
Fentiekre figyelemmel kérem a Tisztelt Lakosságot, hogy az ingatlanok beazonosíthatósága érdekében, a házszámok, ajtószámok kihelyezéséről, olvashatóságáról, a címek postaládákon való feltüntetéséről gondoskodni szíveskedjenek.

Felhívom továbbá a figyelmet arra is, hogy a számlálóbiztosok által átadott adatszolgáltatói csomag nem reklám vagy szóróanyag, hanem a népszámlálás nélkülözhetetlen nyomtatványait tartalmazza.

Az adatszolgáltatás név nélkül történik és a válaszadás kötelező , kivéve a nemzetiségre, az anyanyelvre, a vallásra, a tartós betegségre és a fogyatékosságra vonatkozó kérdéseket. A kitöltött kérdőívek adatai csak statisztikai célra használhatók.

A számlálóbiztosok egyedi, névre szóló, a személyi igazolvánnyal együtt érvényes igazolvánnyal rendelkeznek, hivatalos személynek minősülnek.

Azok, akik adatszolgáltatási kötelezettségüknek a fent meghatározott időszak alatt nem tesznek eleget, 2011. november 1. és 8. között jelentkezhetnek népszámlálási összeírás céljából az Ózd Városi Polgármesteri Hivatalban.

Ózd, 2011. szeptember 6.

Dr. Almási Csaba
települési népszámlálási felelős
jegyző

 

További információ: www.nepszamlalas.hu