Piac mínuszban (képgalériával)2021. január 15. (péntek) 19:00 - Városnews/9998_0_300.jpgGyenge volt a forgalom az ózdi piacon ma délelőtt. Az ide kilátogatók csak a Vásárcsarnokban tudták beszerezni a szükséges termékeket. A keresletet tekintve továbbra is slágernek számít a savanyú káposzta, de a vitamindús gyümölcsöket is sokan keresik. Ma délután pedig a Kézműves piac is megnyitotta kapuit, immár új helyen.

Üres pultok várták a vevőket az ózdi piac kinti területén ma délelőtt. Így az ide látogatók csak a Vásárcsarnokban szerezhették be a keresett portékákat. A forgalom is gyérebb volt a decemberi hónaphoz képest. Azoknál az árusoknál azonban, akik ma kitelepültek, széles kínálatból válogathattak a vásárlók. Babik Tünde kisfiával, Benettel érkezett, aki érdeklődéssel vizsgálta az édesanyja által vásárolt kelkáposztát. Ők inkább pénteken szeretnek piacra járni, mert így elkerülhetik a szombati tömeget.
 
„Most kelkáposztát vettünk, már bevásároltunk a másik zöldségesnél. Úgyhogy azt fogunk csinálni hétvégén, rakott kelkáposztát” - nyilatkozta Babik Tünde.

Persze a különféle zöldségek is szépen fogytak. Ezen kívül a déligyümölcsök, mint például a narancs, a mandarin, és a banán is keresett áru ebben az időszakban.

„A vevők nagyon céltudatosan vásárolnak ilyenkor. A vitaminban gazdag gyümölcsöket, és zöldségféléket vásárolják. A savanyú káposzta az még a mai napig is sláger. Aztán a magyar alma természetesen. Jó szabolcsi almáink vannak, illetve az egész piac jó szabolcsi almát árul. A vevők ezt igencsak keresik” - emelte ki Fedora István, kereskedő.

Az árakról elmondható, hogy az elmúlt hetekhez viszonyítva kicsit magasabbak, amit a hideg időjárás is befolyásol. Így például a narancsért, mandarinért, de a paradicsomért is magasabb árat kell fizetnünk. Persze voltak olyanok, akik más termékekért látogattak ki a piacra. Mint például Bárdos István is, aki jól megrakott szatyorral indult haza.

„Most még egy ilyen ötven százalékos bevásárlás volt, mert ugye holnap is lesz egy piaci nap. Most vettem tepertőt, egy kis kolbászt szalonnával, valamint megyek majd tejet venni, házi tejet, amit Sajóvelezdből hordanak, és nagyon finom” - hangsúlyozta Bárdos István.
 
Bárdos István elmondta, hogy rendszeresen figyelemmel kíséri a bevásárlóközpontok heti akcióit is, hiszen az árak nagyban meghatározzák, miből mennyit és hol vásárolunk. Különösen igaz ez az ünnepek utáni időszakban.

„Nagyon lehet látni, hogy január hónapot írunk, hogy az embereknek egyre kevesebb a pénzük, ezért kevesebb a forgalom. De azért nagyon szeretik ezeket a termékeket, a füstölt árukat, mert tél van, kell a zsír, kell az energia. Általában a füstölt kolbászt szokták vinni, a szalonnákat, a füstölt húst” - mondta Bakos Zsoltné, kereskedő.

Ma egyéb portékák közül is válogathattak az ide látogatók. Az Ózdi Kézműves Piac ugyanis a mai naptól már új helyszínen várta a vevőket, akik délután két órától öt óráig választhattak a különféle lekvárokból, szörpökből, és szálas teákból. Ám aki valamilyen kézzel készült ajándékért jött, az sem távozott üres kézzel. A szervezők tervei között szerepel, hogy minden hónap harmadik péntekén jelen legyenek a városban.


998_0_t 998_1_t 998_2_t 998_3_t
998_4_t 998_5_t 998_6_t 998_7_t
998_8_t 998_9_t 998_10_t 998_11_t
998_12_t
Vissza