Hála és köszönet (képgalériával)2021. január 13. (szerda) 19:00 - Híreknews/9992_0_300.jpgPostai dolgozókat ismertek el Farkaslyukban. Restás Lászlóné ma utolsó munkanapját töltötte nyugdíjba vonulása előtt. A helyi önkormányzat képviselői pedig ebből az alkalomból lepték meg a fiókvezetőt. Nemcsak neki, hanem Berki Viktornak is megköszönték hűségét, aki 16 éves korától, ötven éven át szolgálta a települést kézbesítőként.

Farkaslyuk jelenleg 1945 főt számlál, a község címlistájára mintegy ötszáz ingatlan van bejegyezve. Egy valami azonban közös bennük. Mindenhol van postaláda. Mindegy, hogy hó, fagy, eső, vagy forróság és napsütés van, a kézbesítők házhoz viszik a küldeményeket. Azt azonban kevesen tudják, hogy mennyi munka előzi meg azt a pillanatot, amikor a levélszekrénybe kerül a boríték. A településen ez a családi ház alatt kialakított helyiség funkcionál postaként. Ma délelőtt a helyi önkormányzat munkatársai jeles alkalomból gyűltek össze az épület előtt.

„Restás Lászlóné Marika utolsó műszakját tölti itt a farkaslyuki postán. Nyugdíjba vonulása alkalmából szerettünk volna egy kis meglepetést szerezni neki, hogy volt kollégájával köszöntsük nyugdíjba vonulását. Köszönjük a Farkaslyuk településen, a postán elvégzett munkáját. Jó egészséget kívánunk a nyugdíjas éveihez. Szerettünk volna egy kis meglepetés ajándékkal kedveskedni nekik, mert példaértékű a két Magyar Posta dolgozónak a több éves munkája, amit itt egy helyen Farkaslyuk községben végeztek” - fogalmazott Pintér Zsolt, Farkaslyuk polgármestere.

Emléklappal, a Farkaslyuk történetét feldolgozó kötetekkel, a település zászlójával, egyéb ajándékcsomaggal és természetesen virágcsokrokkal köszönték meg a községért tett törekvéseit. Restás Lászlóné 2002 óta erősítette a csapatot, fiókvezetőként. Az elmúlt közel húsz esztendőre jó szívvel gondol vissza.

„Nagyon sok szeretettel gondolok vissza, nagyon sok szép emlék volt. Minden volt a 18 év alatt, de tényleg csak szeretettel tudok gondolni minden kedves betérő ügyfélre, munkatársa. Mindenkinek nagyon köszönök mindent. Kívánom, hogy mindenki érje el, hogy az utolsó munkanapját töltse a munkahelyén és tényleg a nyugdíjba vonulása végett legyen az az utolsó nap” - mondta Restás Lászlóné.

De nemcsak neki mondtak köszönetet ma, hanem Berki Viktornak is, aki már két éve a jól megérdemelt nyugdíjas éveit tölti. Ő 16 évesen kötelezte el magát a szakma mellett. Kismotorral járta a település utcáit, amelynek hangját a lakókon túl még a portákat védő négylábúak is jól ismerték. Ezt az időszakot nem tudja és nem is akarja kitörölni emlékezetéből.

„Kézbesítőként dolgoztam ötven éven keresztül, én csak jót tudok mondani. Nagyon hiányoznak az emberek, nagyon szerettem ide járni. Az ötven év alatt 25 évet, azt lehet mondani, hogy itt éltem. Az embereket, ismertem, szeretettem. Akit megbántottam esetleg, attól bocsánatot kérek. Csak szeretettel tudok visszagondolni Farkaslyukra” - nyilatkozta Berki Viktor.

Akik ezt a szakmát választják hivatásul, azoknak hely- és emberismerettel, valamint jó kommunikációs készségekkel is rendelkezniük kell. Magyarországon mintegy 4,5 millió címhely van, több mint 8 ezer kézbesítő dolgozik országszerte, de a nagy egész azokra a szakmájuk felé elkötelezett emberekre épül, akik még a legeldugottabb településen is helytállnak nap mint nap.


992_0_t 992_1_t 992_2_t 992_3_t
992_4_t 992_5_t
Vissza