Terjed a vírus2021. január 5. (kedd) 19:00 - Híreknews/9965_0_300.jpg870 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírust. Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, az aktív fertőzöttek aránya pedig csökken. 5760 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 394-en vannak lélegeztetőgépen. Megyénkben már közel tizenkilencezer esetet tartanak számon.

A kormány egy friss határozatának bejelentésével kezdődött az Operatív Törzs mai sajtótájékoztatója. Ennek megfelelően ma éjféltől hazánk nemzetközi repterei ismételten fogadhatnak gépeket Nagy-Britanniából és Észak-Írországból. A beutazási szabályok ugyanakkor érvényben maradnak. Ezt követően dr. Müller Cecília ismertette a járványügyi adatokat. 870 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírust. Elhunyt 103 többségében idős, krónikus beteg. A szakember elmondta, hogy már több mint tizenötezer egészségügyben dolgozó oltatta be magát.

„Ez egy rettentően fontos üzenet. Nagyon örülök, hogy kollégáim felismerik ennek a fontosságát, hiszen azt is látjuk, hogy még mindig van 103 beteg, aki az elmúlt 24 órában elhunyt a megbetegedésben” - mondta dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

5760 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 394-en vannak lélegeztetőgépen. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében már közel tizenkilencezer esetet tartanak számon. Ezután Kiss Róbert, az Operatív Törzs Ügyeleti Központjának vezetőhelyettese beszélt a rendőrségi intézkedésekről és a hatósági ház karanténnal kapcsolatos tapasztalatokról is.

„A tegnapi napon 9365 helyszíni ellenőrzést végeztek rendőreink. A tegnapi napon elrendelt hatósági házi karanténok száma 3165, így a mai napon az érvényben lévő hatósági házi karanténok 20272. A házi karantén ellenőrzését szolgáló telefonra letölthető informatikai alkalmazásban regisztrált felhasználók száma 2276” - emelte ki Kiss Róbert, az Operatív Törzs Ügyeleti Központjának vezetőhelyettese.

A gyógyultak száma folyamatosan nő, az aktív fertőzöttek aránya pedig csökken. A szakemberek a járványügyi adatok kedvező alakulása ellenére is mindenkit arra kérnek, hogy tartsák be a védelmi intézkedéseket, és viseljék rendeltetésszerűen a szájmaszkot.

Vissza