Kidobott fenyőfák (képgalériával)2021. január 4. (hétfő) 19:00 - Városnews/9963_0_300.jpgVízkereszt után szállítják el a kidobott fenyőfákat. A növényi hulladék gyűjtését január végéig végzi a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft. A családi házas övezetekben a vegyes hulladék gyűjtésének idején folyamatosan történik, míg a társasházas részeken péntekenként. Fontos, hogy a fenyőfákat talp és díszítés nélkül gyűjtsük a kijelölt helyeken, úgy hogy azok ne akadályozzák a forgalmat.

Az új esztendő eljöttével a város számos területén találkozhatunk félig-meddig elszáradt fenyőfákkal a szeméttárolók környékén. Vannak, akik már szilveszter után pár nappal megszabadulnak a karácsonyfájuktól, de akad olyan is, aki akár hetekig megtartja a növényeket. Nem árt azonban tudni, hogy ezek elszállítását kijelölt időpontban végzi a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Hulladékgazdálkodási Közszolgáltató Nonprofit Kft.

„A BMH Nonprofit Kft. a korábbi évekhez hasonlóan a kidobott fenyőfák begyűjtését vízkereszt után, azaz 2021. január 6-át követően végzi. Családi házas övezetekben január végéig a vegyes hulladék gyűjtésének idején folyamatosan történik. Társasházi övezetekben azonban január végéig heti egy alkalommal, péntekenként fog történni az elszállítás. A hatékonyabb és gyorsabb munkavégzés érdekében kérjük a lakásszövetkezetek és társasházak képviselőit, hogy a lakótársakkal együtt egy helyre gyűjtsék össze a fenyőfákat” - hangsúlyozta Lázár Dorina, a BMH Nonprofit Kft. PR és kommunikációs menedzsere.

Fontos, hogy a fenyőket talp és díszítés nélkül gyűjtsük a kijelölt helyeken, úgy hogy az ne akadályozza a forgalmat. Az ünnepek után, főként a társasházas területeken a fák mellett több szeméttároló mellett látni szétszórva hulladékot. Az Újváros téren több lakó elmondta, hogy ez a probléma nem újszerű a környéken.

„Már lakatot raktunk rá, és annak ellenére megtelik egy pár óra alatt, de annyi gyűlik mellette össze, ahogy nem használják a kulcsot, és ráteszik a kuka tetejére. Az nem marad ott, mert jönnek a varjak, a kutyák, meg had ne mondjam kik, és szétszórják a szemetet” - mondta Antal Józsefné.

„Jobbára ide mellé dobálják. Sajnos nem is egy szép látvány, és nem is egy jó dolog. A gazdátlan kutyák is széthordják, szétszedik. Ez gondolom mindenkinek a saját felelőssége lenne. Sajnos nem tudom, hogy erre milyen megoldást lehetne találni” - nyilatkozta Hernádvölgyi Marcián.

Az elhagyatott és a szeméttárolók köré dobott hulladék kezelése és elszállítása azonban nem feladata a BMH Kft. munkatársainak. Ebben az esetben a társasházi közös képviselőnek, illetve az ott lakóknak kell gondoskodni, hogy az a hulladéktárolóba kerüljön. Amennyiben pedig folyamatos a többlethulladék, akkor a közös képviselő előzetes egyeztetéssel tudja elszállíttatni a kukák mellől.


963_0_t 963_1_t 963_2_t 963_3_t
963_4_t
Vissza