Tervek és fogadalmak2020. december 30. (szerda) 19:00 - Városnews/9959_0_300.jpgEgészséget és az ideinél jobb, eredményesebb évet remélnek 2021-re az ózdiak. Az egész esztendőt áthatotta a koronavírus-járvány körüli bizonytalanság, a helyiek is éppen ezen a téren várnak változást. Fogadalmat a legtöbben nem tesznek, mivel attól tartanak, úgysem tudnák betartani.

Szokatlan év zárul le csütörtökön éjfélkor. A 2020-as esztendőt ugyanis áthatotta a koronavírus-járvány körüli bizonytalanság, a korlátozó intézkedések az élet minden területére hatással voltak. Nemcsak az emberek egészsége, hanem a munkahelyek is veszélybe kerültek. Az ózdiak vegyes érzésekkel várják az új évet, vannak, akik pesszimistán tekintenek előre 2021-re.

„Semmi jót nem várok, amíg ez a vírus le nem cseng. Borzasztó. A karácsonyunk is ilyen csúnya esős volt, most az újév is. Meg még a Covid is, úgyhogy sajnos” - mondta Veres Zoltánné.

„Amíg ez a vírus megvan, nem. Addig nem. Utána talán jobb lesz, főleg, ha az emberek beoltatják magukat. Nagyon nagy a bizonytalanság” - fogalmazott Szendi Istvánné.

Az általunk megkérdezettek közül szinte mindenki a járványhelyzet alakulásától teszi függővé azt, hogy milyen lesz a jövő év. Vannak, akik igyekeznek pozitívan, reménykedve előre tekinteni, és azt várják, hogy hamarosan minden visszaáll a megszokott rendbe.

„Remélem, Covid-mentes lesz. Egészséget, és ennyit” - hangsúlyozta Éliásné Martis Mária.

„Hogy rendeződnek a dolgok. Tehát a vírus elmúlik, és lassan élénkülni kezd az ország. Azon kívül esetleg szerencsésebb lesz az év, mint ez volt. Ez az év elmúlt a vírussal” - emelte ki Bujpál Tibor.

A szilveszterhez emellett számos babona is kapcsolódik. Sokak szerint például ilyenkor nem szabad baromfit enni, mert elkaparja a szerencsét. A lencse viszont gazdagságot hoz. A leggyakoribb újévi fogadalmak életmódváltásra, a sportolás elkezdésére, a dohányzás befejezésére, vagy az emberi kapcsolatok rendezésére vonatkoznak. Ugyanakkor az általunk megkérdezettek nem tesznek fogadalmat, sokan attól tartanak, hogy úgysem tudnák betartani.

Kép forrása: internet.

Vissza