Egy helyen (képgalériával)2020. december 29. (kedd) 19:00 - Városnews/9958_0_300.jpgTöbb változás is lesz a következő évtől a háziorvosi ügyeleti ellátásban. Az eddig az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény által működtetett egészségügyi szolgáltatást január 1-jétől az Emergency Service Kft. biztosítja Ózd és térsége számára. A jövőben a felnőtt ügyelet rendelése a gyermek háziorvosi ügyelettel egy helyen, az Október 23. tér 1. szám alatt lesz elérhető.

Január 1-től új szolgáltató által biztosított orvosok látják majd el a háziorvosi ügyeleti feladatokat. Egy közbeszerzési eljárás során ugyanis az Emergency Service Kft. nyerte el azt a pályázatot, amelynek köszönhetően ezt a tevékenységet városunkban folytathatja. A korábban az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény által működtett szolgáltatási rendszerben azonban további változások is lesznek jövő év elejétől.

„Eddig két helyszínen működött az ügyeleti ellátás. Az egyik volt a felnőtt háziorvosi ügyelet, az Október 23. tér 1. szám alatt, az első emeleten, illetve volt a gyermek ügyelet, az pedig a Béke út 1. szám alatt működött, a kórház területén. Ez a rendszer most megszűnik január 1-től, és egy helyszínen fog működni, vegyes ügyeleti rendszerben. Tehát a felnőttek és a gyerekek is egy helyszínre kell, hogy jöjjenek, az Október 23. tér 1. szám alá” - hangsúlyozta Bányai Zsuzsa, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatója.

Fontos változás, hogy január 1-jétől a pályázatot elnyerő cég nem csak öt, hanem a járáshoz tartozó valamennyi településen biztosítja majd az ellátást. Így városunkon kívül Arló, Borsodbóta, Borsodnádasd, Borsodszentgyörgy, Bükkmogyorósd, Csernely, Csokvaomány, Domaháza, Farkaslyuk, Hangony, Járdánháza, Kissikátor, Lénárddaróc, Nekézseny, Sáta és Uppony lakossága számára is elérhető lesz a szolgáltatás.

A vegyes háziorvosi ügyeleti ellátás hétköznapokon 16 órától másnap reggel 8 óráig. Hétvégén, vagyis szombaton, és vasárnap pedig huszonnégy órában lesz elérhető a betegek számára.

Egyidejűleg két orvos látja majd el az ügyeleti feladatokat, amihez a cég gépjárművet is biztosít. A betegek pedig a 06-48/569-272, vagy a 06-48/569-274-es telefonszámokat hívhatják, amennyiben ellátásra szorulnak.


958_0_t 958_1_t 958_2_t 958_3_t
Vissza