Büntetett előélet2020. december 7. (hétfő) 19:00 - Rendőrségnews/9901_0_300.jpgBántalmazta vendéglátóját, elvette mintegy kétszázezer forintját, majd a televíziót is betörte egy férfi a napokban. A 43 éves, büntetett előéletű gyanúsítottat a rendőrök előállították, kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztéssel éltek az ügyészségnél az előzetes letartóztatás indítványozására.

Egy gyertyával törte be ismerőse televízióját egy 43 éves ózdi férfi a napokban. A gyanúsított az esti órákban ment fel a sértett lakásába, ahol őt először bántalmazta, majd erőszakkal vett el tőle nagyobb összegű készpénzt. A helyi rendőrök rövid időn belül előállították.

„Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 43 éves helyi férfival szemben. A gyanúsított még 2020. december 3-án 19 óra körül felment ismerőse lakásába, ahol őt tettleg bántalmazta. A sértettől több mint 200 ezer forintot vett el erőszakkal, majd mielőtt távozott volna, egy gyertyával bedobta a televíziót” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A férfit nem sokkal a lakásból való távozása után elfogták, előállították, gyanúsítotti kihallgatását követően előterjesztéssel éltek az ügyészségen az előzetes letartóztatás indítványozására. Az adatgyűjtés során egyébként kiderült, hogy a gyanúsított már többszörösen büntetett előéletű.

Az Ózdi Rendőrkapitányság tehát rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. Amennyiben a férfi bűnösségét a bíróság is megállapítja, tettéért akár több évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

Rövid időn belül egyébként több rablás is történt a városban. Legutóbb a múlt héten fogtak el a rendőrök egy férfit és élettársát, akik egy középkorú nőt löktek földre, majd az értékeit tartalmazó táskával elmenekültek. Novemberben az egyik helyi dohányboltból zsákmányolt készpénzt egy késsel fenyegetőző férfi, míg szeptemberben egy idős asszonyt ért támadás. Az egyenruhások mindegyik esetet gyorsan felderítették, és elfogták az elkövetőket.

Kép forrása: internet.

Vissza