Beismert rablás2020. december 4. (péntek) 19:00 - Rendőrségnews/9898_0_300.jpgEgy napon belül elfogták a rendőrök azt a férfit és élettársát, akik az esti órákban támadtak rá egy középkorú nőre. A földre rántották, majd táskáját a benne található értékekkel kitépték a kezéből, és elmenekültek. Gyorsan rendőrkézre kerültek, kihallgatásuk során pedig beismerő vallomást tettek. Őrizetben várják az ügy folytatását.

A Brassói úton, a töltőállomás közelében sétált hazafelé a napokban az a középkorú nő, akit váratlan, útonállásszerű rablótámadás ért. Két, akkor még ismeretlen személy mindenféle előzmény nélkül ellökte, értékeit követelte. Mivel nem akarta odaadni a táskát, bántalmazni kezdték, majd a zsákmánnyal együtt elmenekültek. Az asszonytól így a nála lévő készpénz mellett mobiltelefonját, bankkártyáját és személyes iratait is eltulajdonították.

„2020. december elsején, az esti órákban hazafelé tartó középkorú hölgyet hátulról, útonállás szerűen megtámadták. A földre rántották, táskáját a benne lévő értékekkel eltulajdonították. Kollégáim gyors, hatékony felderítését követően a két elkövető rendőrkézre került. Két miskolci elkövetőről van szó: egy harmincéves nőről és egy huszonkilenc éves férfiról” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Az elfogást követően a két gyanúsítottat az Ózdi Rendőrkapitányságra előállították. Kihallgatásuk során beismerő vallomást tettek. Az egyenruhások őket őrizetbe vették, és előterjesztéssel éltek előzetes letartóztatásuk indítványozására az ügyészségnél.

A rendőrség rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. Amennyiben bűnösségüket a bíróság is megállapítja, akár több évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatók.

A közelmúltban egyébként több rablás is történt városunkban. Novemberben egy helyi dohányboltból vittek el készpénzt, ott késsel fenyegetőzött az elkövető. Szeptemberben pedig egy idős asszony táskáját vette el erőszakkal egy férfi. Az ózdi rendőrök mindkét ügyet gyorsan felderítették, a gyanúsítottakat elfogták és őrizetbe vették.

Vissza