Téli gondoskodás (képgalériával)2020. december 3. (csütörtök) 19:00 - Híreknews/9896_0_300.jpgHétszáz kilogrammnyi állateledellel kedveskedtek a kiskapudi négylábúaknak. A helyi Fidelitas szervezésének köszönhetően több magánszemély, cég és civil szervezet támogatta ma az állatmenhelyet. Az Állatvédő Egyesület Kiskapudért és a Kóborkutyák Álmaiért elnevezésű egyesület elnöke szerint ez hatalmas segítség a számukra, de ezen kívül is szívesen fogadnak bármilyen felajánlást.

Kézről kézre adták ma az állateledeles zsákokat a kiskapudi állatmenhely előtt. A Fidelitas Ózdi Szervezetének kezdeményezésére több magánszemély, cég, civil szervezet és a putnoki Fidelitas is az itt élő kutyák segítségére kelt. Ma délután több száz kiló tápot és különböző állateledeleket szállítottak a menhely raktárába.

„Több mint hétszáz kiló kutyatápot, állateledelt tudtunk ide hozni a kiskapudi állatmenhely részére, ezzel is segítve az ő munkájukat, amely rendkívül fontos mind Ózd és mind a környező kisebb települések szempontjából, hiszen a környékünkön rengeteg problémát okoz ugye a kóbor kutyáknak a megléte, és ezúton is szeretném kérni az állattartókat, hogy gondolkodjanak felelősen, mert nagyrészt rajtuk múlik, hogy ez a probléma hosszútávon megoldásra talál vagy sem” - mondta dr. Csuzda Gábor, önkormányzati képviselő.

A kezdeményezés mögé állt Riz Gábor országgyűlési képviselő is. Elmondása szerint a négylábúak hosszú évszázadok óta hűséges barátaink, így idővel ezt viszonoznunk kell a rászoruló állatok számára.

„Sajnos ezen a menhelyen csupa olyan szerencsétlen sorsú kutya van, akik valamikor szeretett gazdára vágytak, vagy talán volt is nekik, és amiatt hagyták el, mert elidősödő családokról vagy emberekről volt szó, akik nem tudták már vállalni ennek a felelősségét, de sajnos nagyon sokszor találkozunk azzal, hogy felelőtlenül olyan emberek vállalnak kutyatartást, ebtartást, vagy egyéb háziállat tartását, akik utána kilökik az utcára, és ezek az állatok is itt találnak menhelyet, mi ebben szerényen próbáltunk segíteni” - fogalmazott Riz Gábor, országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Az országgyűlési képviselő és dr. Csuzda Gábor is hozzátette, hogy igyekeznek továbbvinni a kezdeményezést, és akár több állatmenhelyet is szeretnének támogatni valamilyen formában. A korábban Herosz Ózdi Szervezete néven működő kiskapudi menhely nemrégiben külön egyesületet is létrehozott, így már az adó egy százalékával is lehet támogatni őket.

„Most nagyon sok ennivalót kaptunk hála istennek a kutyusok számára. Nagyon sokan vannak sajnos és az idő is egyre hidegebb, így itt az ennivaló olyan sokáig nem tart ki, de azért ez hatalmas segítség az biztos. Ennivalónak mi mi mindig nagyon örülünk, azzal nálunk Kiskapudon nem lehet melléfogni” - hangsúlyozta Fazekas Ildikó, az Állatvédő Egyesület Kiskapudért és a Kóbor Kutyák Álmaiért elnöke.

Az egyesület elnöke hozzátette, hogy az állateledelen kívül hasznos segítség ilyenkor bármilyen pléd, ruhadarab, vagy szalma is a kutyák számára. Emellett minden olyan adományt szívesen fogadnak, ami segíthet a hideg időszak átvészelésében.


896_0_t 896_1_t 896_2_t 896_3_t
896_4_t 896_5_t 896_6_t
Vissza