Dílerek rendőrkézen2020. december 3. (csütörtök) 19:00 - Rendőrségnews/9893_0_300.jpgPszichoaktív anyaggal kereskedő férfiakra csaptak le a rendőrök. A négy gyanúsítottat egy összehangolt rendőri akciónak köszönhetően fogták el. Velük szemben új pszichoaktív anyaggal való visszaélés miatt folytatnak nyomozást. Az egyenruhások folyamatosan igyekeznek fellépni a hasonló bűncselekmények elkövetői ellen. Ezek a szerek ráadásul nemcsak illegálisak, hanem a szervezetre is veszélyesek.

Újabb dílerek kerültek rendőrkézre a napokban. A gyanúsítottakat a hatóságok széleskörű együttműködésének köszönhetően sikerült elfogni. A négy férfi az elmúlt időszakban új pszichoaktív szerekkel kereskedett a városban. Ezek az anyagok folyamatosan jelen vannak a térségben, mivel olcsón hozzáférhetőek, ugyanakkor komoly veszélyt jelentenek a fogyasztókra. Az Ózdi Rendőrkapitányság éppen ezért nagy hangsúlyt fektet a terjesztők felderítésére és elfogására.

„A gyanúsítottak 2020. december elsején történt előállításukat megelőzően Ózdon új pszichoaktív anyaggal kereskedtek. A szervezett akció keretein belül az elfogásban a Borsod-Abaúj Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közterületi támogató alosztályának munkatársai, valamint a helyi kapitányság nyomozói és a Közrendvédelmi Osztály dolgozói vettek részt. Eredményesen elfogták az elkövetőket” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A négy férfit előállításukat követően gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették őket. Az Ózdi Rendőrkapitányság előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásuk indítványozására. Amennyiben az eljárás során bűnösségük bizonyítást nyer, akár többéves szabadságvesztéssel is sújthatók. A nyomozás velük szemben még folytatódik.

A rendőrség arra is felhívja a figyelmet, hogy a különféle pszichoaktív szerek mindig kétséges összetételűek, eredetük is bizonytalan. Élettani hatásuk kiszámíthatatlan, ezért az egészségre nagyon veszélyesek. Maradandó károsodást vagy akár halált is okozhatnak.

A mostani elfogás nem mondható példátlannak. Szinte napra pontosan egy évvel ezelőtt két férfivel és egy nővel szemben indítottak eljárást a rendőrök, náluk a házkutatás alkalmával szintén több grammnyi új pszichoaktív anyagot találtak. Idén januárban egy 45 éves férfit állítottak elő, akinél mintegy kilencven gramm kábítószergyanús anyag került elő. Városszerte egyébként gyakran lehet látni bizonytalan mozgású, vagy önkívületben lévő embereket, akik valamilyen tudatmódosító befolyása alatt állnak. A rendőrség rendszeresen fellép a terjesztőkkel szemben.

A kép illusztráció.

Vissza