Sportolók segítenek2020. december 1. (kedd) 19:00 - Híreknews/9886_0_300.jpgMesut Özil is támogatja Burinda Zsombor gyógyulását. Az Arsenal német középpályása adományozásra buzdította követőit közösségi oldalán. Ez már nem az első alkalom, hogy egy neves sportoló a jó ügy mellé áll. Korábban Gulácsi Péter, a magyar labdarúgó válogatott kapusa egy nagyobb összeget ajánlott fel Zsombor megsegítésére.

„Mind tudjuk, hogy a világ jobbá tétele nem egy emberen múlik. Kezdjük ennek a kisfiúnak a megsegítésével. Minden adomány számít!” - ezeket a gondolatokat Mesut Özil, az Arsenal labdarúgócsapatának német középpályása osztotta meg a napokban közösségi oldalán. A sportoló az SMA nevű betegségben szenvedő Burinda Zsombor ügye mellé áll azzal, hogy ismertsége révén közösségi oldalán segíti a gyűjtést. A család örömmel fogadta a kezdeményezést.

„Mi nagyon meglepődtünk. Először fel sem ismertük, hogy kiről lehet szó, mert nem ez a neve az Instagramon, hanem más néven van. Tehát nem a Mesut Özil nevet használja, de ha rákattintunk, akkor ott kiírja. Ez egy official honlap, tehát a saját honlapja, és igazából nekünk Gulácsi Peti szólt, hogy kitett minket Özil. Akkor figyeltünk fel rá. Mutattam a férjemnek, aki egyből tudta, hogy ezen a néven van, mert ő már követte. Úgyhogy nagyon meglepődtünk rajta, és örültünk neki” - mondta Burinda-Szűcs Szabina.

Persze nem csak külföldi, hanem hazai játékos is támogatja Zsombort. Múlt héten ugyanis a magyar labdarúgó válogatott kapusa, Gulácsi Péter huszonöt millió forintot  ajánlott fel. Emellett pedig egy mezt is ajándékozott a kisfiúnak. Ő a válogatottban kapott prémiumát minden évben jótékony célra fordítja. Egyéb akciók is indultak, és Ózdon is többen próbáltak már meg segíteni. Legutóbb egy Parkinson-kórral küzdő idős férfi állt a jó ügy mellé az általa összegyűjtött kupakokkal. Korábban pedig egy városunkban megrendezett országos dartsverseny játékosai adakoztak.

A sajóvárkonyi élelmiszerüzletben is gyűjtik a kupakokat Burinda Zsombor számára. Persze a színes műanyagokkal nem csak a helyi lakosok, hanem az itt dolgozók is jelentős mennyiséggel járultak hozzá a kisfiú kezelési költségeinek előteremtéséhez.

A gyermek gyógyulásához egy olyan készítményre lenne szükség, amely több mint hétszázmillió forintba kerül. Jelenleg közel 285 milliónál tartanak. Így aki szeretne segíteni, közvetlenül is utalhat a Szép Jövőért Zsombornak Alapítvány számlaszámára. Ám más módon is támogathatjuk a kisfiút. További információkat a család Sma baby Zsombor nevű facebook oldalán találhatunk.

Szép jövőért Zsombornak Alapítvány            
Számlaszám:
11734152-21916838

Vissza