További tesztek (képgalériával)2020. november 30. (hétfő) 19:00 - Városnews/9885_0_300.jpgTovább folytatják a teszteléseket az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézményben. Múlt héten már több egységben is lezajlott a koronavírussal fertőzött dolgozók kiszűrése. Akkor mindenkinél negatív lett az eredmény. Pénteken pedig a Szent István úti otthonban vizsgálják az ápoló személyzetet.

Múlt héten kedden és szerdán kezdték meg a dolgozók tesztelését az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézményben. Ez a bentlakásos egységeket érintette. Akkor azonban kevesebb darab érkezett, mint amennyit az ÓTSZEGYII igényelt. Így múlt héten csak a Szabolcs közi, a Bulcsú úti idősotthonok, továbbá az Átmeneti Szállás, és az Éjjeli Menedékhely összesen negyvenhárom dolgozójánál tudták a vizsgálatot elvégezni. A kormányhivatal azonban ma délelőtt további teszteket osztott ki, így a héten folytathatják a szűrést.

„Múlt héten kimaradt a Szent István úti egység. Úgyhogy pénteken ott kezdünk, ahol huszonnyolc dolgozónak van lehetősége eldönteni, hogy szeretné-e igénybe venni. Amennyiben annyi tesztet kapunk, hogy a többi bentlakásos intézménybe is jut még erre a hétre, akkor nyilván őket is a héten újra teszteljük” - mondta Bányai Zsuzsa, az Ózd és Térsége Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Integrált Intézmény igazgatója.

Az ÓTSZEGYII-nél korábban két bentlakásos egység volt érintett koronavírus fertőzéssel. Szerencsére azonban elmondható, hogy több mint két hete már nincs újabb megbetegedés. Ennek ellenére a személyzet tagjai továbbra is teljes védőfelszerelésben végzik munkájukat. Fontos kiemelni még, hogy a Szent István úti intézmény konyhájából szállítják az ételt a másik két bentlakásos otthonba is. Az azokban történt korábbi megbetegedések miatt viszont ennek menetében változások történtek.

„Eddig badellában történtek az ételszállítások, amit ott helyben szortíroztak szét. A vírus ideje alatt ezt egyszer használatos eszközökkel oldjuk meg. Tehát a badella kiiktatásával is elkerüljük azt, hogy a vírus akár egyik otthonból a másikba átkerüljön. Így egyszer használatos evőeszközöket, egyszer használatos ételtároló edényekben szállítjuk le mind a két intézményünkbe” - nyilatkozta Nagy Viktória, az ÓTSZEGYII Szent István úti intézményi egységének intézményvezetője, ápolója.

A Szent István úti intézményegység dolgozóinak nyolcvan százaléka jelezte, hogy részt vesz a koronavírus tesztelésben. A bentlakó idősekről egyébként elmondható, hogy hiányolják szeretteiket, a járványhelyzettel összefüggő nehézségeket azonban fegyelmezetten viselik. Ma reggel egy plakát is kikerült az épület előtti kapura, amellyel a köszönetüket fejezik ki a dolgozók felé.


885_0_t 885_1_t 885_2_t 885_3_t
Vissza