Jeles alkalom (képgalériával)2020. november 27. (péntek) 19:00 - Híreknews/9878_0_300.jpgSzépkorút köszöntöttek ma Farkaslyukban. Varga István nyugalmazott rendőr főtörzsőrmestert az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője, és a település polgármestere látogatta meg a jeles napon. A most is jó egészségnek örvendő ünnepelt hosszú éveken át szolgált a rendőrség kötelékében.

A kilencvenedik születésnapját ünneplő Varga Istvánt köszöntötték ma a farkaslyuki Békés Alkony Időskorúakat Gondozó Alapítvány épületében. A jeles napon Pintér Zsolt, Farkaslyuk polgármestere mellett dr. Varga László kapitányságvezető is megjelent. Az idős úr születésnapját augusztusban ünnepli, azonban a járvány miatt ezt akkor nem tarthatták meg. Így egy ettől eltérő időpontot kellett választaniuk.

„Nagyon meg vagyok lepve, hogy gondoltak rám. Már egyet kaptam a minisztériumtól, amikor a kilencvenedik évemet betöltöttem. Most pedig itt van ez, amit a kapitány úr hozott. Meg vagyok lepve, nem tudok mást mondani” - mondta Varga István, nyugalmazott rendőr főtörzsőrmester.

Varga István 1930-ban született Sajószentpéteren. Feleségét tizenkilenc esztendővel ezelőtt veszítette el. Három fiú gyermekük született. Pista bácsi huszonnégy éven át szolgált a rendőrség kötelékében. Az Ózdi Rendőrkapitányság aktív állománya kiemelt figyelmet fordít arra, hogy évente legalább egyszer találkozhassanak a régi kollégákkal.

„Egy kicsit késedelmesen, de a mai napon tudtunk arra alkalmat keríteni, hogy nyugalmazott kollégánkat ebből a jeles alkalomból felköszöntsük, és Pintér Sándor belügyminiszter úr tárgyi ajándékát, egy gyönyörű festményt tudtunk neki személyesen átadni egy díszoklevéllel” - nyilatkozta dr. Varga László, az Ózdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetője, rendőrezredes.

Pista bácsi két éve él az otthonban. Odafigyel az egészségére, ezért például lelkesen beszélt a gyógynövények jótékony hatásáról. Mivel pedig ma tartják a Véradók Napját, így elmondta, hogy ő is többször volt már donor. A köszöntésen Farkaslyuk polgármestere is jelen volt.

„Nagy örömömre szolgált, hogy a kapitány úrral tudtuk köszönteni kilencvenedik születésnapján. Hiszen egy szépkorút köszönteni, aki ezt a kort megérte, mindig dicsőség, és boldogság számunkra. Főleg itt, hogy a farkaslyuki otthonunkban tudjuk ezt megünnepelni vele együtt” - fogalmazott Pintér Zsolt, Farkaslyuk polgármestere.

A látogatást némileg megnehezítette a járványügyi helyzet. Az itt dolgozók azonban mindent megtesznek azért, hogy ne legyen megbetegedés az intézményben. Ennek eredményét jól mutatja, hogy a vírus nem is jelent meg az otthonban.


878_0_t 878_1_t
Vissza