Tömeges tesztelés2020. november 23. (hétfő) 19:00 - Városnews/9866_0_300.jpgMegkezdődött az átfogó tesztelés az oktatási intézmények munkatársai körében is. Az illetékes szakemberek ma többek között a város óvodáiban mintavételezték a dolgozókat. Információink szerint az antigénes gyorstesztek több dolgozónál is pozitív eredményt hoztak, vagyis kimutatták a fertőzés jelenlétét. A tervek szerint országosan mintegy 370 ezer embert érint ez a folyamat, amely a következő hetekben is folytatódik majd.

A szociális ágazatban dolgozók körében múlt héten pénteken kezdődött meg az átfogó, koronavírus kimutatására alkalmas tesztelés. Ennek a folyamatnak kettős célja van: egyrészt a fertőzöttek beazonosítása révén a járvány terjedésének lassítása, másrészt a megbetegedések számának teljesebb feltérképezése. A tömeges teszteléssorozat ma városunk oktatási intézményeiben is elkezdődött, többek közt a Katona József Úti Óvodában.

„A székhelyintézményünkhöz két tagintézmény tartozik, az Ózdi Városközponti Óvodák Nemzetőr Úti Tagóvodája és az Ózdi Városközponti Óvodák Mogyorósvölgyi Tagóvodája. Összesen a dolgozói létszám az 57 fő, de természetesen a tájékoztatólevélből az is kiderül, hogy egyelőre csak az oktató-nevelő munkát segítő kollégák szűrése történik majd meg. Tehát az óvodavezetőé, az óvodapedagógusoké, az óvodatitkároké, a pedagógiai asszisztenseké és a dajkáké” - mondta Juhász Tamásné, az Ózdi Városközponti Óvodák intézményvezetője.

Az átfogó tesztelésen a részvétel önkéntes, ennek ellenére a szakemberek ajánlják a mintavételezést mindenki számára. A folyamat egyébként a következő hetekben is tart majd, így az is részt tud venni rajta, aki ezt most valamilyen okból kihagyta. Információink szerint az antigénes gyorstesztek több dolgozónál is pozitív eredményt hoztak, vagyis kimutatták a fertőzés jelenlétét.

„A tesztelés az nem volt kellemetlen, azt hittem kicsit rosszabb lesz, de nem. A tesztelésnek örülünk, mindenki. Így legalább kiderül mindenkiről, hogy pozitív vagy negatív” - nyilatkozta Tompáné Bittner Krisztina, az Ózdi Városközponti Óvodák dajkája.

Az Ózdi Városközponti Óvodák intézményvezetője egyébként elmondta, hogy továbbra is zajlik a munka a tagóvodákban, és bár kevesebb gyerek jár a foglalkozásokra, így is körülbelül hetven százalékos kihasználtsággal működnek. Emellett szerinte az előzetes félelmeket már lassan mindenki leküzdi, és mindent megtesznek azért, hogy elővigyázatosak legyenek, illetve hogy betartsák az aktuális rendeleteket.

Vissza