Közelebb a célhoz2020. november 19. (csütörtök) 19:00 - Híreknews/9856_0_300.jpgSzépen gyógyul Kiss Boglárka, akit október 20-án műtöttek Barcelonában. A kislány egészségéért sok ózdi drukkolt, és szép számmal voltak olyanok, akik anyagilag is hozzájárultak a gyermek műtéti költségeinek előteremtéséhez. Bogi az operáció után még nem állhatott azonnal lábra, az elmúlt napokban azonban már segédeszköz nélkül is tett néhány lépést.

A kislányt születésekor érte idegrendszeri károsodás, ami oxigénhiány miatti agyi bénulást okozott nála. A gyermeknek lábsínt, úgynevezett ortézist kellett viselnie. Ahhoz pedig, hogy állapota ne romoljon, sürgős műtétre volt szüksége. A beavatkozást közel egy hónappal ezelőtt, Barcelonában végezték el. Az operáció megteremtette a lehetőségét annak, hogy a kislány teljesen felépüljön. Addig azonban még több terápiás kezelés vár rá, és otthon is sokat kell vele foglalkozni.

„Kaptunk egy listát, ami alapján nekünk el kell járnunk, illetve amit a doktor úr tanácsol, hogy mit, hogyan, mennyi időközönként kell csinálnunk. Most hétvégén megyünk Solymárra, a Borsóházba. Az egy intenzív terápia lesz. Ott fognak vele a szakemberek foglalkozni. Nekünk itthon kötöttek a lehetőségeink, de ott több mindent fog majd tudni csinálni” - mondta Kiss Alex.

A kislány az operációt követően közel két hétig egyáltalán nem állhatott fel, utána pedig ez még segítséggel sem sikerült. A rá következő második napon azonban önállóan is megállt, később pedig az addig használt lábsínre sem volt már szüksége. Most mezítláb is sétálgat. A javulás tehát szemmel látható, azonban még hamar elfárad. Bogit szülei kétéves kora óta terápiás lovaglásokra is rendszeresen elviszik. Ez persze nem csak állapotát, hanem közérzetét is kedvezően befolyásolja, hiszen a kislány rajongva szereti a lovakat. Ezt persze könnyen feltűnhet bárkinek, hiszen aki a szobájába lép, számtalan játékparipával találkozhat. Arra azonban, hogy újra nyeregbe üljön, még várnia kell.

„Brendi hiányzik nekem, és Alíz” - nyilatkozta Kiss Boglárka.

Boglárkával nap mint nap foglalkozni kell ahhoz, hogy teljesen felépüljön. A kislány pedig partner is ebben, hiszen türelmesen végzi szüleivel az előírt gyakorlatokat. Az operáció költségei egyébként tetemes összegre rúgtak, így annak előteremtése érdekében az édesanya közösségi oldalán kért segítséget. Az pedig nem sokáig váratott magára. Október 2-án még egy jótékonysági bált is szerveztek Bogi megsegítésére. A család most, és korábban is többször fejezte ki köszönetét a támogatásokért. A beavatkozás után sokan érdeklődtek a gyermek állapota felől.
 
„Nagyon sokan segítettek, rengetegen. Utána mi tettünk fel videókat a gyerekről, a műtétről, hogy hogy sikerült. Rengetegen örültek velünk együtt, nagyon sokan biztattak, hogy csak így tovább, nagyon ügyesek voltunk. Tényleg nagyon dicsérték” - emelte ki Kissné Agárdi Ágnes.

A Solymáron végzett terápiás kezelésekre nagyjából egy éven keresztül, öt-hat hetente kell majd járniuk. Ezen kívül természetesen egy kontroll vizsgálatra is szükség lesz a műtétet végző orvossal. Ennek időpontja azonban nagyban függ a járványhelyzettől, hiszen Nazarov doktor úr nagyrészt külföldön praktizál. Így egyelőre nem tudni, hogy a rendkívüli helyzet mikor teszi számára lehetővé, hogy Budapestre utazzon.

Vissza