Elfogták a rablót2020. november 18. (szerda) 19:00 - Rendőrségnews/9853_0_300.jpgElfogták a rendőrök a dohánybolti rablót. A 32 éves férfi néhány nappal ezelőtt késsel fenyegette meg az Árpád vezér úti üzlet eladóját, és a bevételt követelte. Miután megkapta a mintegy kétszázezer forintot, elmenekült a helyszínről. Vele szemben rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás.

Az Árpád vezér úti dohányboltból zsákmányolt mintegy kétszázezer forintot egy rabló néhány nappal ezelőtt. Az üzlet biztonsági kamerájának tanúsága szerint a délutáni órákban a férfi maszkkal az arcán, kapucniját a fejére húzva ment be. Hirtelen kést rántott, majd a pulthoz lépve fenyegetni kezdte a bolt alkalmazottját. Azt követelte tőle, hogy adja át a bevételt. Az eladó ijedtében átadott a támadónak mintegy kétszázezer forintnyi készpénzt. A férfi a zsákmánnyal együtt elmenekült. A rendőrök rövid időn belül, nagy erőkkel a helyszínre vonultak.

„Kollégáim azonnal megkezdték a nyomozást, és ennek eredményeként tegnap azonosították, illetve el is fogták ezt a férfit. Gyanúsítotti kihallgatását követően őrizetbe is vették. Egyébként az Ózdi Rendőrkapitányság a gyanúsítottal szemben előterjesztéssel él letartóztatásának ügyészi indítványozására is” - mondta Janasóczki Attila, a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A 32 éves helyi férfivel szemben tehát rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatnak büntetőeljárást. Amennyiben bizonyítást nyer a terhére rótt bűncselekmény elkövetése, öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztéssel sújtható.

Bár a rablások számára vonatkozóan nincsenek nyilvánosan elérhető, aktuális statisztikai adatok, ám információink szerint az Ózdi Rendőrkapitányság nagyon jó felderítési mutatóval rendelkezik. Úgy tudjuk, az idei évben nem történt olyan rablás, amelynek rövid időn belül ne találták volna meg az elkövetőjét.

Az Árpád vezér úti dohányboltot egyébként néhány évvel ezelőtt egyszer már kirabolták. Akkor a mostaninál valamivel hosszabb időt vett igénybe az elkövető beazonosítása, de végül elfogták a tettest. A helyi férfinek nem sokkal később már bíróság előtt kellett felelnie tettéért.

A kép illusztráció, forrása: internet.

Vissza