Télre készen (képgalériával)2020. november 18. (szerda) 19:00 - Városnews/9852_0_300.jpgFelkészültek a télre az Ózdi Városüzemeltető Intézménynél. A cég előkészítette azokat az eszközöket, amelyekkel be tudnak majd avatkozni a havazások és a fagy megérkezésekor. Emellett sóból és sóderből is megfelelő mennyiség áll rendelkezésre. Ugyanakkor a lakosság is nagyban hozzá tud járulni a hóeltakarítási feladatokhoz.

Egymás mellett sorakoznak a téli üzemmódra beállított gépek az Ózdi Városüzemeltető Intézmény udvarán. A város tehát ezzel a járműparkkal várja a fagyosabb napokat, de vannak olyan autók is, amelyek még más területen dolgoznak, így azok később kapják meg a szükséges változtatásokat. A síkosságmentesítéshez elengedhetetlen seprűk és hólapátok is készen állnak, ugyanis már korábban megkezdték a felkészülést.

„Ez egy többrétegű munka. Először a gépek felkészítését végeztük el. Jelenleg két kisebb és három nagyobb teherautó áll rendelkezésünkre. Ez most eggyel több, mint ami tavaly volt. Ezeknek elkészült a felújítása, szóróeszközök és a tolólapok is megújultak. Ezek itt is láthatók mögöttem. Egy gépet még nem szereltünk fel, mert még vannak más munkáink is” - nyilatkozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki vezetője.

Beszerezték a védekezéshez szükséges anyagokat is. Sóból mintegy 120 tonna, sóderből pedig nagyjából 200 tonna áll rendelkezésre. Természetesen ezt a mennyiséget a tél folyamán pótolni kell, ugyanis átlagosan hozzávetőleg 6-700 tonna fogy el. A telepen sikerült ezeknek olyan száraz helyet megteremteni, ami megkönnyíti a későbbi felhasználást. Emellett a cég természetesen más jellegű munkálatokat is végez.

„Jelenleg is folyamatban van még egy parkoló építésünk az Iparvasút úton a volt gyári garázs mellett, illetve egyéb más városüzemeltetési feladatokat is végzünk. Többek között folyik a lombhulladék összeszedése és egyéb köztisztasági feladatok” - emelte ki Molnár Gábor, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény igazgatója.

A szakemberek kiemelték, hogy a lakosság is nagyban hozzá tud járulni a hóeltakarítási feladatokhoz. Fontos ugyanis, hogy mindenki köteles a saját háza vagy lakótömbje előtt megtisztítani a járdát. Emellett gyakran előforduló probléma, hogy főként a szűk utcákban az ott parkoló autók miatt nem tudnak síkosságmentesíteni a dolgozók. Továbbá arra is felhívták a figyelmet, hogy egy-két centiméteres hóréteget még nem tudnak eltolni a járművekkel, ezt csak sózással tudják eltávolítani.


852_0_t 852_1_t 852_2_t 852_3_t
852_4_t 852_5_t 852_6_t
Vissza