Hamarosan kész (képgalériával)2020. november 18. (szerda) 19:00 - Városnews/9850_0_300.jpgHa megkapják az értesítést az ÉRV Zrt.-től már ráköthetnek az ott élők a csatornahálózatra a Kertvárosnak elnevezett munkaterületen. Az érintett szakemberek ma átvizsgálták a szóban forgó részt, és több apró, főként az utak helyreállításával kapcsolatos problémát mértek fel. A tervek szerint hamarosan ismét visszatérnek, amikor minden kívánt javítással elkészül majd a vállalkozó.

A Mekcsey István út és az Istenmező utca kereszteződésénél találkoztak a csatornázásban érdekelt szakemberek. A műszaki átadás-átvételhez szükséges helyszíni bejáráson először tisztázták, hogy pontosan mely területeket vizsgálják meg, majd egyeztettek a még hátralévő tennivalókról. A kivitelezők elmondták, hogy nem volt egyszerű feladat ezt a Kertvárosnak nevezett szakaszt befejezni.

„A kertvárosi részen 2,7 kilométer csatorna épült, ugye ez magával vonzza azt is, hogy az útépítés helyreállítás is hasonló nagyságrendű lesz. Most jelenleg olyan fázisban állunk, hogy a hétvégével szeretnénk a teljes útépítést befejezni, ami az aszfaltozást, a padkák és a kapubejárók helyreállítását foglalja magába” - mondta Kiss István, az Euroaszfalt Zrt. fő-építésvezetője.

A szakemberek a tervezési rajzot is átnézték. Megtudtuk, hogy ezen a részen már előrehaladottak a munkálatok, csupán kisebb módosításokat kell eszközölni. A további aszfaltozásnak sincs akadálya, hiszen a melegaszfalt-keverő üzemek folyamatosan nyitva vannak.

„Most a közterület helyreállításokat nézzük. Itt már műszakilag a csatorna át van adva. Itt amikor kiértesíti az üzemeltető ÉRV Zrt. a lakókat, akkor már rá is lehet kötni. Ez legalább már rendben van. A közterület helyreállításokkal kapcsolatban itt a Honvéd úton nagyjából mindent rendben találtunk, még az Istenmezőn nem végeztek, ott nincs beaszfaltozva, és az útpadka nincs rendbe téve” - emelte ki Feigl Roland, az Oviber Szinva-terv Tranzinvest Konzorcium műszaki ellenőre.

A tervek szerint egy hét múlva visszatérnek majd a szakemberek erre a célterületre. Akkorra, ha minden jól megy, teljesen elkészülnek a helyreállításokkal, és befejezettnek tekinthetik a projektet a Kertvárosban.


850_0_t 850_1_t 850_2_t 850_3_t
850_4_t
Vissza