Növekvő tendencia2020. november 13. (péntek) 19:00 - Híreknews/9842_0_300.jpg5097 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 131 887 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 99 többségében idős, krónikus beteg, így a halálozások száma 2883 főre emelkedett, 29 802-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 99 202 fő.

Kiss Róbert, az ügyeleti központ munkatársa kezdte az operatív törzs ma délelőtti sajtótájékoztatóját. Kifejtette, hogy a korábbi védelmi intézkedések után szigorodtak a szabályok, ezek betartását pedig a rendőrség és katonaság munkatársai ellenőrzik. Kitért arra is, hogy mennyien szegik meg a köztéri gyülekezés, a maszkviselés és a kijárási korlátozásra vonatkozó szabályokat.

„A kijárási tilalom ellenőrzésével összefüggésben 324 személlyel szemben intézkedtek rendőreink. Ők tényszerűen megszegték a korlátozásra vonatkozó szabályokat. 39 személlyel szemben tettünk figyelmeztetést, 170 személy részére helyszíni bírságot szabtunk ki, míg 15 személlyel szemben tettünk szabálysértési feljelentést” - emelte ki Kiss Róbert, az Operatív Törzs Ügyeleti Központjának vezetőhelyettese.

Ezt követően Gál Kristóf az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője jelentette be, hogy tegnap este fejlett alkalmazásszintű túlterheléses támadás érte a koronavirus.gov.hu oldalt. A portál azóta rendben működik, az érintett hatóságok pedig vizsgálják az esetet. Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos a mai esetszámokról beszélt. 5097 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírust, ezzel 131 887 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, valamint elhunyt 99 többségében idős, krónikus beteg.

„A járvány változatlanul egy felfelé emelkedő, exponenciális növekvő szakaszban van. Ezért kell megtennünk minden óvintézkedést, és minden szabályt szigorúan betartanunk. A mai napon is 6690 főt ápolnak kórházainkban, és egészségügyi intézményeinkben és 518-an vannak lélegeztetőgépen. Az a cél, hogy megkíméljük az egészségügyi ellátórendszerünket” - mondta dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

Nem túl biztató adat, hogy az ország több pontján, például Miskolcon és Salgótarjánban is emelkedik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja a szennyvízelemzések adatai szerint. A vizsgált települések szinte mindegyikében jelentős mennyiségben, mérsékelt vagy emelkedett koncentráció mutatható ki.

Kép forrása: internet.

Vissza