Pozitív teszt2020. november 9. (hétfő) 19:00 - Városnews/9826_0_300.jpgÚjabb ózdi óvodában jelent meg a koronavírus, az Ózdi Sajóvárkonyi-Táblai Összevont Óvoda egyik dolgozójának koronavírus-tesztje pozitív lett. Az intézményvezető értesítette erről a fenntartót, az Emberi Erőforrások Minisztériumát, illetve a Nemzeti Népegészségügyi Központot. Az EMMI fél órán belül reagált, és elrendelte az érintett csoport bezárását.

Ez nem az első olyan helyi intézmény, ahol a vírus megjelent. Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Virág Úti Tagóvodában is megbetegedett egy pedagógus. Akkor azonban nem volt szükség a mostanihoz hasonló intézkedésre, hiszen az őszi szünet miatt a gyermekek nem kerültek kontaktusba az érintett dolgozóval.

„Kilenctől tizenharmadikáig kerül bezárásra a csoport. Azért csak egy hétre, mert az érintett dolgozó legutoljára múlt hét kedden járt az intézményben, így kijön a karantén ideje, a tíz nap. Fertőtlenítő nagytakarítást rendeltünk el ebben az érintett csoportban. Az intézményvezető folyamatosan tartja a kapcsolatot a hatóságokkal, valamint természetesen a szülőket is értesítettük a kialakult helyzetről” - nyilatkozta Szaniszló Károly, köznevelési és művelődési referens.

Vissza