Piaci körkép2020. november 6. (péntek) 19:00 - Városnews/9821_0_300.jpgMár népszerűnek számít a fejes és a vágott káposzta a Városi Piacon. Bár a megszokottakhoz képest ma kisebb volt a forgalom, többen vásároltak a téli savanyításra alkalmas termékekből. Ezen kívül egyes kereskedők szerint kelendő a paradicsom és a répa, illetve a különböző almafajtákból is hatalmas a választék. Utóbbinak pedig az ára is alacsonynak mondható.

Bár a szokásoshoz képest kisebb volt a forgalom, a hétvégére készülve ma is többen keresték fel friss árukért a Városi Piacot. A vásárlók az alapvetőnek számító zöldségek és gyümölcsök mellett most is főként a slágernek mondható termékeket keresték. Az egyik kereskedő szerint nem is hiába, hiszen a savanyításra alkalmas termékekből jónak mondható a választék az ózdi piacon.

„Elérkezett az időszak, amikor a kedves vevők igencsak keresik a vágott káposztát, hogy télére tudjanak maguknak savanyú-káposztát készíteni. Ez több szempontból is célszerű, nagyon vitamin-gazdag és akár savanyúságnak is fel lehet használni. Ebben a Városi Piac igencsak nagy választékot tud nyújtani a kedves vevők számára, akár szálas káposztából, akár fejes káposztából” - mondta Fedora István, kereskedő.

A kereskedő szerint a télire való elrakható zöldségeket is sok vásárló keresi. Ezeknek egyébként az ára is kedvezőnek mondható. Emellett az árus szerint hatalmas választék van a különböző almafajtákból, amelyek ára szinte fele annyi, mint a boltokban.

„Szeretem a gyümölcsöket, nagyon szeretem. Főleg a mandarint, ahogy most bejöttek, a narancsot, kivit. Általában ezeket szoktam jobban” - nyilatkozta Márton Renáta.

Az egészség megőrzésének egyik legfontosabb eleme a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozás. Ez kifejezetten igaz a téli hónapokban, illetve a mostani vírushelyzetben.
Novemberben ezért is érdemes a vitamindús táplálkozás. Népszerű ebben a hónapban almát, körtét, kivit, vagy éppen birsalmát fogyasztani, mielőtt beköszönt a tél, és a táplálkozásunk ebben a tekintetében kissé egyhangúbbá válik.

Vissza