Együtt megoldani (képgalériával)2020. november 5. (csütörtök) 19:00 - Városnews/9815_0_300.jpgTerületbejárást tartottak ma délelőtt Urajon a szennyvízcsatorna-hálózat kivitelezésével kapcsolatban. A megjelent szakemberek elsősorban a közterületet érintő részek helyreállításának minőségét vizsgálták meg közösen. Ezen kívül azt is ellenőrizték, hogy a lakossági bekötések a terveknek megfelelően készültek-e el.

A szennyvízcsatorna-hálózattal kapcsolatos kivitelezési munkálatok, illetve a műszaki átadás is korábban megtörtént már az uraji városrészen. A helyi lakosok közül pedig már többen is elvégezték a rákötést, amire nyár végétől nyílt lehetőségük. Így a ma délelőtti területbejárás során a szakemberek elsősorban a főút helyreállítás utáni állapotát mérték fel. Ezzel kapcsolatban azonban merültek fel problémák.

„Nagy kérdés itt Urajjal kapcsolatban a főút helyreállítása. Meg kell említenem, hogy érzésünk szerint ez nem a legmegfelelőbb minőségben készült. Ezzel kapcsolatban még vannak viták a kivitelezővel. Úgy néz ki, hogy kompromisszumos megoldást tudunk találni. Ám ebből valószínűleg inkább csak tavasszal lesz valami” - mondta Feigl Roland, az Oviber Szinva-terv Tranzinvest Konzorcium műszaki ellenőre.

A főút kivitelezés során érintett részének végleges helyreállítási munkálatai azért is tolódnak a következő évre, mert annak állapota az őszi és téli időszakban még változhat. A munkálatok idején ugyanis a kivitelező cég teljes talajcserét hajtott végre. Az pedig az idő előrehaladtával folyamatosan tömörödik. A mai bejárás során tapasztalt problémákra is igyekeznek megoldást találni.

„A helyreállítással kapcsolatos problémákat, amit most fel tudunk tárni, azt feltárjuk. Amit a mai napon nem tudunk befejezni, azt a közút kezelője, az ÓVI meg fogja csinálni. Amiket talál még, azokat a finom helyreállítási problémákat, amiket megtalálnak, azt úgy gondolom, hogy mi egy héten belül helyre tudjuk állítani, és akkor egy végleges helyreállítás utáni átadás lesz, terveink szerint a jövő héten” - nyilatkozta Bíró Ferenc, a Mészáros és Mészáros Kft. projektvezetője.

A kivitelező cég a szennyvízcsatorna-hálózat kialakításával kapcsolatos munkálatok során korábban több problémával is szembesült, ám azokat sikerült megoldani. Számos esetben pedig lakossági kéréseknek is igyekeztek eleget tenni. Így például egyes, út mentén található részekre sóderréteget terítettek, így könnyítve meg a parkolást az itt élők számára.


815_0_t 815_1_t 815_2_t 815_3_t
815_4_t
Vissza