Végéhez közeledik (képgalériával)2020. november 4. (szerda) 19:00 - Városnews/9812_0_300.jpgBejárás volt ma Sajóvárkonyon a szennyvízcsatorna-hálózat kivitelezésével kapcsolatban. A terület műszaki átadás-átvételét sikeresnek könyvelték el a szakemberek. Ezenkívül már csak három célterület átadására vár az önkormányzat és az üzemeltető, ebből kettő a héten zajlik majd. Az Istenmező utcában már megkezdődtek a helyreállítási munkálatok. A Mekcsey úton pedig jövő héten aszfaltozzák le az úttestet.

Sajóvárkonyon több mint egy éve kezdődtek meg a szennyvízcsatorna-hálózattal kapcsolatos munkálatok. Mostanra azonban végéhez közeledik a beruházás a város ezen részén. Ma reggel a projektben résztvevő szakemberek járták be ezt a részt, hogy felmérjék az ottani állapotokat.
 
„A kiviteli terveken a Mekcsey út, Honvéd út, Istenmező rész az Kertváros cím alatt fut. Ennek a területnek az üzemeltetőnek történő műszaki átadása zajlik jelenleg. Most a csatornahálózatnak az üzemképességét, folyási viszonyait, illetve a kialakítását nézzük az üzemeltetővel közösen” - nyilatkozta Feigl Roland, az Oviber Szinva-terv Tranzinvest Konzorcium műszaki ellenőre.

A mostani műszaki átadás-átvételt sikeresnek könyvelték el a szakemberek, azonban volt pár hiányosság, amelynek pótlására a kivitelező egy hetet kapott a mérnökszervezettől és az üzemeltetőtől. Ezzel párhuzamosan egyébként már megkezdődtek a területen a helyreállítási munkálatok is. Az Istenmező utcában már elindultak az aszfaltozás előkészületei, a Mekcsey úton pedig a jövő héten kezdődhet majd az úttest burkolása.

„Még körülbelül négy célterületnek az átadására várunk, ezek közül az egyik a sajóvárkonyi, ahol kint vagyunk. A holnapi napon kerül sor Urajnak, majd a következő nap a belvárosnak a műszaki átadás előtti bejárására. Ezen kívül a csépányi célterület, ami elég nagy. Bízunk benne, hogy mind a négy célterületet november harmincig, illetve a végső befejezési határidőig, azaz december 31-ig átadják a vállalkozók az önkormányzat és az ÉRV Zrt. részére” - mondta Fáklyáné Kürti Éva, projektasszisztens.

Fontos információ, hogy bár a műszaki átadás-átvételt sikeres volt, a lakosság még nem köthet rá mindaddig a gerincvezetékre, amíg arról hivatalos tájékoztatást nem kap az önkormányzat részéről.


812_0_t 812_1_t 812_2_t 812_3_t
812_4_t
Vissza