Rendhagyó kezdeményezés (képgalériával)2020. november 4. (szerda) 19:00 - Oktatásnews/9811_0_300.jpgAutós mozival mutatták be a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumot a leendő kilencedikeseknek és a szülőknek. Az iskola a kialakult járványhelyzet miatt döntött a rendhagyó nyílt nap mellett. A programra közel húsz autó érkezett. A tervek szerint a legnagyobb videós megosztóra is felkerül majd a közel egy órás film, hogy szélesebb körben is megismerhessék az érdeklődők.

A Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium a mostani járványhelyzet miatt döntött, úgy hogy rendhagyó módon mutatja be kínálatát a leendő kilencedikeseknek, illetve a szülőknek.

„Minden iskola közel azonos ötletekkel és módszerekkel próbálkozik, hiszen nem is nagyon van más lehetőség, ugye ezek az online módszerek. Mi úgy gondoltuk, hogy szeretnénk kicsit mást megpróbálni. Természetesen úgy, hogy betartjuk a járványügyi előírásokat és eljárásrendet. Az egyik kollégámnak volt egy nagyon jó ötlete. Amennyiben be kell tartani a másfél méteres távolságot, akkor miért nem csinálunk olyan mozit, ahol erre az ember rá van kényszerülve. Ez ugye az autós mozi” - mondta Hajdu Krisuzián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója.

A kezdeményezés sikeresnek mondható, hiszen közel húsz autó érkezett, így többen ismerhették meg az iskola kínálatát. Ezt úgy is próbálták segíteni, hogy a képzési formákat bemutató tájékoztató anyagokat adtak a megjelenteknek. A tervek szerint a tanrend nem változik jelentősebben a korábbi esztendőkhöz képest.

„A vírus miatt a nyílt napok megrendezése korlátozott. Ezt egy jó kezdeményezésnek tartom. Egy okos ötlet az iskola részéről” - nyilatkozta Nagy Norbert.

A tervek szerint a majd egy órás filmet a legnagyobb videómegosztó oldalon is elérhetővé teszik majd, hogy szélesebb körben is megmutathassák a intézmény erősségeit az érdeklődőknek.


811_0_t 811_1_t 811_2_t 811_3_t
811_4_t 811_5_t 811_6_t
Vissza