Egymást erősítve2020. november 4. (szerda) 19:00 - Városnews/9810_0_300.jpgSzorosabbra fűzi az együttműködést Ózddal karöltve, megyénk négy települése is. Ennek érdekében Tiszaújvárosban találkozott tegnap Janiczak Dávid, dr. Fülöp Györggyel, Szitka Péterrel és Gergely Mikolával, vagyis Tiszaújváros, Kazincbarcika és Encs polgármestereivel. A beszélgetésen megvitatták az önkormányzatok jelenét és a jövőről is szó esett.

Eszmét cseréltek a településüzemeltetéshez tartozó tapasztalatokról, a jól bevált gyakorlatokról, valamint a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzettel kapcsolatban is egyeztettek. Az ilyen jellegű találkozókat a jövőben állandóvá tennék, céljuk pedig egymás erősítése.

„Megállapodtunk abban, hogy rendszeres találkozókat fogunk tartani, valamint létrehoztunk online is egy forró drótot, hogy bármikor bármilyen kérdés van, amit esetleg közösen kell megvitatnunk, vagy segíteni kell egymáson, akkor elérjük egymást. Én úgy gondolom, hogy a településeknek, bár messze vannak egymástól, a hasonló problémakörök miatt kialakult jó gyakorlatait érdemes egymással megosztani, hiszen mindenki másképpen gondolkodik és lehet, hogy olyan problémamegoldási fajta, ami Ózdon működik, az működne Tiszaújvárosban is, csak nekik nem jutott eszükbe. Vagy éppen fordítva. Az együttműködésünknek adtunk egy nevet is Borsodi négyek, B4-ek röviden. A jövőben egyre szorosabbra fűzött együttműködéssel fogunk dolgozni” - emelte ki Janiczak Dávid, polgármester.

Kép forrása: facebook

Vissza