Felújítási munkálatok (képgalériával)2020. november 3. (kedd) 19:00 - Városnews/9806_0_300.jpgTeljes egészében felújítják a tekecsarnok épületének tetejét. Folyamatban van egy járda kialakítása és a Városi Stadion Ifjúsági Park felőli bejáratánál a kerítés egyik betonelemét könnyűszerkezetes kapura váltják, de tervben van a főbejárat átfestése is. A munkálatokat az Ózdi Sport- és Élményközpont saját szakemberei végzik.

A napokban kezdődő munkálatoknak köszönhetően mintegy ötszáz négyzetméteres területen kap új fedést az épület. A korábbi években csupán részleges megoldásokkal tudták enyhíteni a beázás okozta gondokat, főként anyagi okokból. Amikor az egyik helyen kijavították a tetőt, akkor egy másik részen kezdett el vizesedni a fal, ez az állapot azonban tarthatatlan volt.
 
„A héten elkezdtük a tekecsarnok tetejének teljes lefedését. Ez az utóbbi időben elég sok problémát okozott, mivel mindig beázott. Most lehetőségünk nyílt saját forrásból megvalósítani ezt, a saját embereinkkel. Bízunk benne, hogy a jövőben ezt a problémát már elkerüljük, és nem fog beázni a tekecsarnok teteje” - nyilatkozta Nagy-Mengyi Péter, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Ezt leszámítva apróbb javításokkal is igyekeznek tenni a létesítményért, így az esőelvezető lemezek is a helyükre kerültek. A stadion Ifjúsági Park felőli bejáratánál a dolgozók betont kevernek. Körülbelül egy harminc méter hosszú járdát alakítanak ki ezen a részen, amely a hamarosan elkészülő új, könnyűszerkezetes kapuhoz vezet majd.

„Több éves probléma, hogy az oldalsó kapubejárat elég szűkös, mondhatjuk, hogy a régi focimeccsekre kialakított rendszer van. Egy babakocsi, vagy egy nagyobb bicikli sem fér el kényelmesen, ezért itt egy nagyobb kaput tervezünk csinálni. Hozzá pedig járdát. Itt föld út volt végig, az esős időszakban eléggé sáros volt, ezért szeretnénk összekötni a betonjárdával” - mondta Losonczi László, az Ózdi Sport- és Élményközpont Nonprofit Kft. műszaki vezetője.

Először azzal, amely a műfüves pálya mellett vezet, később pedig, ahogy a költségvetésük is engedi, tovább folytatják a szakaszt. A munkálatokat szeretnék mielőbb befejezni, persze ez az időjárástól is függ. Ezeket leszámítva egyéb felújítást is terveznek még az idén. A Városi Stadion főbejáratának falait tervezik lefesteni, ugyanis többen jó ötletnek tartották összefirkálni azt. A felújítási munkák lezárultáig kizárólag a főbejáraton és a sportcsarnok felől lehet bemenni a stadion területére. A létesítmény egyébként novembertől átállt a téli nyitva tartásra, vagyis reggel nyolctól este nyolc óráig várja a sportolni vágyókat.


806_0_t 806_1_t 806_2_t 806_3_t
806_4_t 806_5_t 806_6_t 806_7_t
806_8_t 806_9_t
Vissza