Fontos a védekezés2020. október 30. (péntek) 19:00 - Oktatásnews/9797_0_300.jpgElvégezték a kötelező fertőtlenítést az oktatási intézményekben. Az erre kiadott utasítás szerint az őszi szünetben az összes iskolában biztosítani kell a megfelelő higiénés követelményeket. Erre azért is van szükség, hogy a tanítás zavartalanul folytatódhasson a jövőben, ugyanis a jelenlegi információk szerint nem tervezik visszavezetni a digitális oktatást.

Szorgos kezek fertőtlenítették a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnáziumot. Az őszi oktatási szünetben minden magyarországi tanintézményben hasonló munkát végeznek a szakemberek. A takarítók gyakorlott mozdulatokat tesznek, hiszen a 2020/21-es tanévben fokozott ütemben zajlik az iskolák tisztán tartása.

„A takarító kollégák folyamatosan fertőtlenítik az összes intézményt, amely úgymond nem a hétköznapi takarítási műveleteket tartalmazzák. Tulajdonképpen mindent átfertőtlenítünk. Az összes padot, üvegfelületet és padlót is áttakarítják napjában többször is, hiszen folyamatos a munka az intézményben. Emiatt is azt gondoljuk, hogy erre szükség van. Végül is a dekorációs elemeket és a virágokat is fertőtlenítik” - mondta Hajdu Krisztián, a Széchenyi István Katolikus Technikum és Gimnázium igazgatója.

Természetesen a többi városi intézményben is hasonló volt a helyzet. A II. János Pál Katolikus Általános Iskolában például a kötelező fertőtlenítés mellett rovarirtást is végeznek, így csak kedden folytatódik majd a tanítás. Utánajártunk annak is, hogy a tankerületi központ iskoláinál mi az eljárás.

Információink szerint a Kazincbarcikai Tankerületi Központ által irányított intézményekben is megtörtént a teljes takarítás. Az ehhez szükséges tisztítószereket a fenntartó biztosította az iskolák számára.

Az Operatív Törzs eddig 86 óvodában rendelt el rendkívüli szünetet. A mostani fertőtlenítésre azért is van szükség, mert a rendelkezésre álló adatok szerint nem tervezik visszavezetni a digitális oktatást.

Vissza