Elfogták a betörőt2020. október 30. (péntek) 19:00 - Rendőrségnews/9796_0_300.jpgSzolgálaton kívüli nyomozó ért tetten egy betörőt a Vasvár úton. A férfi az üvegajtót betörve jutott be az elektronikai szaküzletbe, ahonnan különböző készülékeket próbált eltulajdonítani. A nyomozó azonnal értesítette a szolgálatban lévő járőröket, akik gyorsan a helyszínre értek, és elfogták az elkövetőt.

A gyújtói üzletsoron történt bűncselekmény a napokban. Egy férfi az üvegajtót betörve jutott be az elektronikai cikkeket árusító szaküzletbe, onnan különféle készülékeket próbált zsákmányolni. Eközben feltételezett társa az utcán maradva figyelte a környéket és a történéseket. Éppen ebben az időszakban járt arra autójával az Ózdi Rendőrkapitányság szolgálaton kívüli munkatársa, aki tetten érte az elkövetőt.

„Szolgálaton kívüli rendőrnyomozó kollégám észlelte, hogy a Vasvár út egyik mobiltelefon-szaküzletébe betörés történt. A késedelmet nem tűrve riasztotta a szolgálatban lévő járőrkollégákat. Együttes erővel a behatolót elfogták a szaküzletben, nála különböző műszaki tárgyakkal. A fiatal férfi ellen betöréses lopás miatt indult eljárás az Ózdi Rendőrkapitányságon” - mondta Kiss Tamás, az Ózdi Rendőrkapitányság hivatalvezetője.

A rendőrök nemcsak a betörőt, hanem feltételezett társát is elfogták és előállították. Tettükért akár több éves szabadságvesztéssel is sújthatók. Az elmúlt időszakban azonban nemcsak a Vasvár úton történt hasonló eset.

A napokban a Civil Házban is történt bűncselekmény, ugyanis egy budapesti nő mobiltelefonját tulajdonították el. A beépített készülékkereső funkciót is segítségül hívva a rendőrség 24 órán belül megtalálta az eszközt.

A mintegy 200 ezer forint értékű mobiltelefont megtalálása után az ügy előadója személyesen adta vissza jogos tulajdonosának. A rendőrség a közelgő mindenszentekre készülve felhívja a lakosság figyelmét, hogy otthonukat elhagyva alaposan zárják be az ajtókat, ablakokat, értéktárgyaikat ne hagyják az autóban, és figyeljenek fokozottan táskájukra, pénztárcájukra. A nagy tömeg ugyanis vonzó lehet a zsebtolvajok számára.

A kép illusztráció.

Vissza