Terjed a vírus2020. október 22. (csütörtök) 19:00 - Híreknews/9774_0_300.jpg2032 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel pedig 52 212 főre nőtt hazánkban a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 46 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1305 főre emelkedett, több mint 15 ezren pedig már meggyógyultak. Ennek megfelelően a Kormányinfón is a járvánnyal kapcsolatos dolgok hangzottak el.

Javában tart hazánkban a koronavírus második hulláma. A hivatalos adatok alapján több mint kétezerrel nőtt a beazonosított fertőzöttek száma, míg elhunyt 46 beteg. Jelenleg 2132 pácienst ápolnak kórházban, közülük 197-en vannak lélegeztetőgépen.

„Egyértelmű, hogy mindenki, akinek szüksége van a laboratóriumi vizsgálatra, térítésmentesen hozzájut ezekhez a vizsgálatokhoz. A megszokott rend szerint, továbbra is jellemzően a háziorvos, illetve a kezelőorvos, intézményeink orvosai kérik ezeket a vizsgálatokat” - emelte ki dr. Müller Cecília, országos tisztifőorvos.

A Kormányinfón is a járvány volt a központi téma. Gulyás Gergely arról beszélt, hogy egész Európában dübörög a vírus, és továbbra is fontos a védekezés. Kiemelte, hogy addig jelen lesz a betegség, ameddig a megfelelő oltóanyag rendelkezésre nem áll. Az erre való törekvések folyamatosak, hiszen hazánk minden lehetséges gyártóval együttműködik.

„Sok irányba próbálunk már most tájékozódni és olyan jogi garanciákat megteremteni, amelyek lehetőséget adnak arra, hogy akár nyugatra, akár keletre, ahogy van vakcina a magyar kormány elsők között tudjon vásárolni belőle. Így meg tudjuk kezdeni az oltást Magyarországon” - mondta Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Az iskolákban és óvodákban továbbra is kötelező a testhőmérséklet-mérés annak érdekében, hogy kiszűrjék a lázas gyermekeket és pedagógusokat, és ezzel is védjék az intézmények zavartalan működését. A most kezdődő őszi szünetben fertőtlenítő nagytakarítást végeznek, hogy az oktatás továbbra is zavartalanul folytatódjon.

Kép forrása: internet.

Vissza